Фейгін запропонував Україні повернути ядерний статус через агресію Росії

09:01 13.08.2020

В умовах неефективності Будапештського меморандуму Україні є сенс задуматися про повернення собі ядерного статусу.

Про це в інтерв'ю для YouTube-каналу українського журналіста Романа Цимбалюка заявив російський адвокат, блогер Марк Фейгін, повідомляє OBOZREVATEL.

На його думку, цей крок міг би стати найкращою гарантією суверенітету нашої держави в майбутньому.

«Ну, якщо Будапештський меморандум не працює, якщо він не дав шуканої територіальної цілісності, захисту країни, її гарантів в особі Великобританії, США і Росії, можливо, Україні подумати над тим, щоб стати пороговою країною з отриманням ядерної зброї? Можливо, це сильно зміцнить її суверенітет?» – припустив він.

«Ми бачимо, як ті, хто має навіть не саму ядерну зброю, а порогові країни, м'яко кажучи, з ними якось не особливо хочуть зв'язуватися. Ядерний клуб розширюється, хочемо ми цього чи ні. Доводиться захищати свій суверенітет, тим паче, коли ти маєш таке сусідство», – додав Фейгін, натякаючи на країну-агресорку Росію.

Нагадаємо, що порогові країни – це держави, які ухвалили рішення про створення власного ядерного або іншого виду зброї масового знищення.

Як повідомлялося раніше:

Фейгін вважає, що війни і окупація територій в Україні та інших колишніх радянських країнах необхідні сучасній Росії та її керівництву для захисту всього того, що було вкрадено раніше.

Також він спрогнозував, що шанс на закінчення російсько-українського конфлікту з'явиться тільки тоді, коли лідер країни-агресорки Володимир Путін зникне з її влади.