Кулеба пояснив, чому Україна не може вимагати від РФ компенсації за анексію Криму

12:01 30.06.2020

Глава МЗС України Дмитро Кулеба виключив вимагання компенсації від Росії за анексію Криму, оскільки це нашкодить стратегії про незаконну окупацію територій України.

Про це він розповів в інтерв’ю Крым. Реалии, повідомляє УНІАН.

«А ви хочете, щоб ми визнали незаконну окупацію, попросили собі компенсацію за це? Чи як? Типу, заплатите гроші і все буде нормально? Ні! Стратегія зовсім інша. Ми так і говоримо, що відбувається тимчасова незаконна окупація. Підкреслюючи, що це тимчасове явище, воно незаконне, і що це окупація за міжнародним правом», – пояснив міністр.

При цьому він зазначив, що компанії можуть судитися. «Для нас дуже важливо, щоб у судових процесах жодним чином не визнавалася юрисдикція РФ у широкому статусі, ніж статусі держави-окупанта. Але наше ключове завдання, моє ключове завдання, як представника МЗС, це тримати ось цю рамку – тимчасова незаконна окупація», – наголосив Кулеба.

У Міністерстві закордонних справ України закликають міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Росію через проведення голосування за поправки до Конституції Російську Федерацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму.

 

Ще на цю тему