Кулеба прокоментував можливе зняття санкцій з Росії на тлі пандемії

09:30 24.03.2020

 Санкції проти РФ не були запроваджені у зв’язку з вірусами - вони були запроваджені через російську агресію проти України. Відповідно, лише прогрес у припиненні російської агресії проти Украіни може бути підставою для послаблення санкцій.

Про це на брифінгу у понеділок заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

"Я бачу як Російська Федерація вкидає в публічний простір цю історію, що треба зняти санкції оскільки: а) відбувається гуманітарна криза; б) розгортається світова економічна криза і відповідно, потрібно знімати економічні обмеження для того, щоб допомагати країнам долати ці кризи. Я також володію інформацією непублічною і бачу, як різними каналами РФ починає працювати для того щоб доносити ці сигнали і схиляти до послаблення санкцій", - заявив Кулеба.

З його слів, так робить не лише Росії - так зараз, зокрема, робить Іран, який теж закликає до зняття санкцій на тлі епідемії коронавірусу.

"Наша позиція дуже проста: санкції не були запроваджені у зв’язку з вірусами - вони були запроваджені через російську агресію проти України. Відповідно, лише прогрес у припиненні російської агресії проти Украіни може бути підставою для послаблення санкцій", - додав міністр.

 

Ще на цю тему