Російські пірати Чорного моря. Нахабність кораблів ЧФ і ФСБ РФ не завадила «Прилукам» виконати навчально-бойові завдання

08:30 16.03.2020

Нахабність кораблів ЧФ і ФСБ РФ не завадила «Прилукам» виконати навчально-бойові завдання.

Після постановки катеру на якір, в районі Голіцинських газових родовищ, на горизонті з’явився патрульний сторожовий корабель ФСБ РФ «Безупречний», а за декілька годин було виявлено і великий ракетний катер ЧФ РФ «Шуя», які в нічний час вдались до провокації, порушуючи при цьому Міжнародні правила попередження зіткнення суден, якими керуються кораблі під час виходів в море. Без ходових вогнів патрульний корабель ФСБ РФ «Безупречний» намагався непомітно наблизитися на критичну відстань – близько 1 кабельтового до нашого катеру, при тому, що гранична дозволена відстань для зближення в нічний час складає більше 30 кабельтових.

За допомогою світлового прожектору росіяни намагалися засліпити екіпаж, що знаходився на ходовому містку, а в повітрі вів розвідку російський безпілотник вертолітного типу. Такі дії російських моряків більше нагадували витівки піратів чи радше хуліганів, які світять у вікна в нічний час. Проте, піднятий по бойовій тривозі екіпаж, своїми злагодженими діями змусив російський корабель змінити свої наміри і на повному ходу втікати, про це йдеться в сюжеті телерадіостудія Бриз МО України.

Ще на цю тему