У 2020 році перша бригада Збройних сил перейде на структуру НАТО

10:45 23.12.2019

У 2020 році на базі гірсько-штурмової бригади ЗСУ створять бригадну бойову тактичну групу на зразок організаційної штатної структури НАТО (англ.  Brigade Combat Team).

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Про це під час брифінгу розповів начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ – заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов.

Вектор підготовки експериментальної бригади буде направлено на нарощування бойових спроможностей щодо оперативної сумісності з військовими частинами держав – членів Альянсу. А сам експеримент розпочнеться у липні 2020-го й триватиме два роки.

Упродовж усього циклу підготовки бригада не братимуть участі в проведенні операції Об’єднаних сил. Натомість, її постійно залучатимуть до різного роду міжнародних навчань та заходів.

"Наразі всі військові частини ЗСУ здійснюють як індивідуальну, так і колективну підготовку згідно зі стандартами НАТО. Відмінність лише в тім, що ми готуємося відповідно до нашої організаційно-штатної структури. Експериментальну бригаду переведуть на штат, який застосовується в арміях Альянсу", – зазначив офіцер.

Тобто загальновійськовий натовський командир розуміє, що його бригада здатна здійснювати оборону на лінії фронту до 20 км. З тактико-технічними характеристиками наших підрозділів він не знайомий. Тож, щоб успішно застосовувати у спільних операціях українську бригаду, вона має відповідати організаційно штатній структурі військових частин НАТО.

Як підсумок, сплановано мати боєздатну та взаємосумісну бригадну тактичну групу, яка відповідатиме натовським стандартам і буде спроможна вести бойові дії в усіх основних видах бою, як на території нашої держави, так і за її межами.SKIP 2.

Теми:

Ще на цю тему