Патрульні катери ВМС пройшли випробування, екіпажі готували за стандартами НАТО / Відео

08:30 11.11.2019

У Одесі патрульні катери Військово-Морських Сил ЗСУ "ISLAND" Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" успішно пройшли перші ходові випробування після тривалого транспортування на борту вантажного судна "Ocean Freedom".

Командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко та перший заступник командувача ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа особисто перевірили хід проведення випробувань, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресцентр Командування ВМС ЗСУ у Facebook.

"Усі заходи, щодо підготовки і прийому катерів, підготовки екіпажів та підготовки до виходу в море виконано в повному обсязі. На прикладі підготовки екіпажів катерів типу "Island" ми будемо готувати весь корабельний склад, щоб максимально наблизитися до стандартів НАТО і приймати участь у всіх спільних з Альянсом завданнях", - сказав керівник національного флоту адмірал Ігор Воронченко.

За його словами, наступним етапом стане озброєння катерів.

По завершенню ряду випробувань, патрульні катери Р190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" буде включено до складу ВМС ЗСУ, де під командуванням українських екіпажів катери розпочнуть чергування із забезпечення морської безпеки у водах Чорного та Азовського морів.

Як повідомлялося, катери були доставлені зі США до Одеси 21 жовтня після дообладнання та успішних випробувань. Невдовзі 32 українські моряки, які пройшли 10-тижневу підготовку у США, нестимуть службу на Р190 «Слов’янськ» та Р190 «Старобільськ» по забезпеченню морської безпеки в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Катери типу Island - швидкохідні судна, які будувалися протягом 80- 90-х років для Берегової охорони США. Можуть розвивати швидкість до 54,6 км/год. Особовий склад - до 18 моряків, зокрема три офіцери. На озброєнні катерів - автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster калібру 25 мм і два кулемети М2НВ калібру 12,7 мм. Кораблі також обладнані радіолокаційною станцією, на борту кожного є моторний човен.

Ще на цю тему