У Раді пояснили блокування поїздки депутатів на комітет ПАРЄ, де розглянуть звіт по Криму

12:01 11.09.2019

У Верховній раді заявили, що документи на відрядження депутатів до Страсбурга на засідання, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму, вже підписані.

Про це повідомив голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко ("Слуга народу") на своїй сторінці у Facebook, передає "Європейська правда". 

За його словами, у голови Верховної ради є право не підписувати відрядження депутата під час пленарної сесії.

Однак, у нинішній ситуації, зазначив Яременко, справа була в іншому.

"Потрібно було переконатися, що держава Україна, її "стара делегація" і "нова" Верховна Рада суголосно оцінюють обговорюваний в комісії по недискримінації документ" - пояснив депутат.

"Виникла потреба пересвідчитися, що представники "старої" делегації не просто з захопленням хвалитимуть свою ініціативу - доповідь про становище кримських татар в окупації, але уважно ознайомляться з текстом, помітять в ньому ті загрози, які помітили професіонали, і що буде вироблено спільний підхід до того, як не дати зробити цю доповідь гіршою" - додав він.

Зараз, за словами Яременка, всі позиції узгоджені, а документи на відрядження підписані.

Як повідомлялося, голова делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв звинуватив голову Верховної ради Дмитра Разумкова у блокуванні поїздки на засідання, де розглядатимуть порушення прав кримських татар в окупованому Криму.

В порядку денному наступної сесії ПАРЄ розгляд цього питання справді запланований на осінню сесію та відбудеться 2 жовтня. Комітет має затвердити проєкт доповіді 12 вересня.

Нова українська делегація поки не сформована, але за правилами ПАРЄ діє попередній склад, поки не буде затверджений новий список депутатів.

Ще на цю тему