МЗС Молдови: Східному партнерству потрібен новий рівень взаємодії з ЄС

09:01 14.05.2019

Молдова, Україна, Грузія і Євросоюз мають розробити спільну стратегію майбутньої взаємодії в рамках Східного партнерства.

Про це поінформували в прес-службі міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови за підсумками участі глави відомства Тудора Ульяновського у заходах до 10-річчя Східного партнерства, які проходять у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Досягнуті нашими східними партнерами успіхи за останні 10 років, зробили нас сильнішими і більш підготовленими. Однак для подальшого прогресу необхідний новий рівень взаємодії ЄС із країнами Східного партнерства, зокрема, асоційованими членами – Молдовою, Україною і Грузією», - заявив Ульяновський.

Він підкреслив необхідність розробки Євросоюзом, Молдовою, Україною і Грузією спільної стратегії взаємодії. Особлива увага, за словами Ульяновського, має бути приділена співпраці у сфері безпеки, транспорту, управління та реалізації спільних енергетичних проектів.

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі проходять заходи, приурочені до 10-річчя заснування зовнішньополітичної ініціативи Євросоюзу «Східне партнерство». Членами Східного партнерства є Україна, Молдова, Грузія, Азербайджан, Вірменія і Білорусь.

Ще на цю тему