Військова промисловість Севастополя та її російські "партнери". Список для санкцій

Тетяна ГУЧАКОВА,
Марина КРИМОВА
експерти Моніторингової групи
«Інституту чорноморських стратегічних досліджень»
і «Майдану закордонних справ»

Ця публікація не лише про те, як поводиться Росія із захопленим півостровом, не лише про становлення до нього як до військового трофею.

Це – про російську воєнну загрозу для України та решти світу.

Окупований Крим – не лише одна з найбільших у світі військових баз, але й потужна частина військово-промислового комплексу Росії.

Кримські підприємства майже повністю інтегровані у російський ВПК. Єдина можливість пригальмувати російську воєнну машину – розширення економічних санкцій на всі підприємства Криму, які виконують військові та інфраструктурні замовлення, та на їх російських партнерів.

Наприкінці публікації ви побачите перелік, що складається із 89 підприємств, що є результатом дослідження Моніторингової групи «Майдану закордонних справ», «Інституту чорноморських стратегічних досліджень» та BlackSeaNews.

Це тільки Севастополь.

Безумовно, цей список ще не охоплює всі підприємства, які заслуговують на рядок у санкційному переліку, але містить ті, що найбільш активно працюють на російський військово-промисловий комплекс або задіяні в російських інфраструктурних проектах на окупованій території.

У списках немає російських державних структур (ФСБ, інші державні установи – замовники робіт) та великих федеральних державних підприємств (на кшталт Росморпорту) не тому, що вони «не помічені у співпраці» із кримським (севастопольським) ВПК. А тому що державні органи та відповідні великі структури РФ, які займаються «освоєнням» окупованого простору, не варто виловлювати на зв'язках з окремими підприємствами – вони загальновідомі і вже мали отримати відповідну реакцію.

Не має також підприємств, пов'язаних із захопленим Укроборонпромом, їм присвячено окрему публікацію.

Список складається з російських підприємств, що:

1) зареєстровані у Севастополі на базі майна українських підприємств

а. підприємства, які працюють на ВПК або співпрацюють з російськими підприємствами, що працюють на ВПК

б. підприємства, які виконували замовлення, що пов’язані із будівництвом мосту через Керченську протоку

в. використовують експропрійовану українську державну власність

2) після окупації зареєструвалися або створили офіційні філії у Севастополі

3) співпрацюють із севастопольськими підприємствами з п. 1).

Пуск крилатих ракет на навчаннях у Криму з берегового ракетного комплексу Чорноморського флоту РФ «Утес». 2017. Фото: your-news.ru

Серед внесених до переліку севастопольських підприємств

8 суднобудівних та судноремонтних заводів:

Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе
Судноремонтний завод «Південний Севастополь»
Судноремонтний завод Персей
Сориус судоверфь
Техфлот
Судноремонтна база «Фрегат»
Верф «Валм-Рус»
Емпірєй і Ко

6 підприємств, що виробляють та/або постачають обладнання для суднобудівництва та судноремонту:

Севастопольське підприємство «Ера»
Завод суднової світлотехніки «Маяк»
Завод Молот-Механіка
Севмормаш-2М
Соріус
Наутилус-Сев

1 велика суднобудівна проектна організація:

Центральне конструкторське бюро «Корал»

5 підприємств, що виробляють продукцію військового і подвійного призначення та активно співпрацюють із російським військово-промисловим комплексом:

Севастопольський агрегатний завод
Науково-технічний центр «Імпульс-2»
Ураніс-Радіосистеми
Ураніс
Теплообмен

3 експропрійовані українські державні науково-дослідні інститути:

Морський гідрофізичний інститут РАН (до окупації Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України)

Інститут морських біологічних досліджень імені О. О. Ковалевського РАН (до окупації Інститут біології південних морів імені О. О. Ковалевського Національної академії наук України)

Севастопольський «Випробувальний центр «Омега» – філія ФДУП НДІР (до окупації Державне підприємство «Випробувальний центр «Омега»)

Великих російських юридичних осіб, співпраця яких із севастопольськими підприємствами зафіксовано – 66.

Географія російської материкової частини списку охоплює практично всю «1/6 частину суші»: є підприємства з Калінінграду та Владивостоку і Комсомольску-на Амурі, є Мурманськ та Новоросійськ і Сочі, є Татарстан, Башкортостан та Дагестан…

Із севастопольськими підприємствами встигли попрацювати також і «Адміралтейські верфі», і літакобудівна корпорація «МіГ», і військово-будівельне управління з Новоросійська, і навіть Мурманський «82 Судноремонтний завод», що отримав всесвітню славу після затоплення найбільшого в Росії плавучого доку, в якому ремонтувався також знаменитий «Адмірал Кузнецов».

1. Найбільша група підприємств – це суднобудівні і судноремонтні заводи, їх 18:

1) АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація», Санкт-Петербург (вже є у санкційних списках України та США). Після окупації Криму стало «куратором» одразу кількох підприємств «для забезпечення їх замовленнями». У Севастополі наказами міністерства промисловості і торгівлі РФ офіційно закріплено за ТОВ «Судноремонтний завод «Південний Севастополь», ТОВ «СП «Ера», ТОВ «ЗСС «Маяк», ТОВ «Завод Молот-Механіка». Раніше зафіксоване у співпраці з експропрійованими підприємствами «Укроборонпрому».

2) АТ «Центр судоремонту «Звьоздочка», Севєродвинськ (є у санкційних списках України та США). Входить до складу АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація». Створило філію на базі майна експропрійованого «Севастопольського морського заводу». Виконує сервісне обслуговування та ремонт кораблів Чорноморського флоту РФ, станом на січень 2019 року на Севморзаводі за держоборонзамовленням відремонтовано 38 військових кораблів. У 2017 р. на заводі збудовано плавучий технологічний комплекс для транспортування аркових прогонових споруд мосту через Керченську протоку.

3) АТ «Адміралтейські верфі», Санкт-Петербург. Восени 2015 року брало участь в ремонті на Севморзаводі дизельного підводного човна «Новоросійськ». На заводі створене спеціальне проектне технічне бюро Чорноморського флоту «Адміралтейські верфі» з метою подальшого обслуговування підводних човнів. Раніше також було зафіксоване у співпраці з експропрійованими підприємствами «Укроборонпрому».

До речі, припинення постачання електроенергії до окупованого Криму, яке відбулося восени 2015 р., відзначилося лише на населенні та громадських об’єктах. Виконання військових замовлень не призупинялося.

Це також яскраво ілюструє інтерв’ю директора філії «Севастопольський морський завод» АТ «ЦС «Звьоздочка» Ігоря Дрея після закінчення ремонту підводного човна «Новоросійськ». За його словами, підприємство в умовах енергоблокади продовжувало функціонувати стабільно, «завдяки тісній співпраці, налагодженій з ПАТ «ЕК «Севастопольенерго», виконання поточних замовлень не зупинялося ані на день».

Підводний човен Чорноморського флоту РФ «Новоросійськ» біля добудовчої набережної Севастопольського морського заводу. Жовтень 2015 р.. Фото прес-служби Севморзаводу

4) АТ «Прибалтійський суднобудівний завод «Янтар», Калінінград. Входить до АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація», основна спеціалізація – будівництво військових кораблів. У 2018 р. був замовником ремонту рейдового буксира AFALINA проекту 16609 для Чорноморського флоту РФ на СРБ «Фрегат». У 2017 р. севастопольський завод суднової світлотехніки «Маяк» виконав постачання суднових світильників для ПСЗ «Янтар» в межах держоборонзамовлення.

5) ПАТ «Ярославський суднобудівний завод», Ярославль (є у санкційних списках України та США). У 2018 р. передав на добудову севастопольському «СРЗ Персей» прикордонний сторожовий корабель «Балаклава» проекту 10410 (шифр «Світляк») та морський буксир «Сергій Балк» проекту 23470. Сторожовий корабель «Балаклава» призначений для несення служби в складі берегової охорони Кримського управління Прикордонної служби ФСБ Росії, буксир «Сергій Балк» належить до Чорноморського флоту РФ. Також співпрацював із експропрійованими підприємствами «Укроборонпрому».

6) АТ «Кронштадтський морський завод», Санкт-Петербург. Входить до АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація», обслуговує Балтійській флот ВМФ РФ. У 2017 р. був замовником за контрактом з філією «Севастопольський морський завод» АТ «ЦС «Звьоздочка» на проведення сервісного обслуговування учбового кораблю «Перекоп» Балтійського флоту ВМФ РФ.

7) АТ «33 судноремонтний завод», Калінінградська обл., Балтійськ. Входить до АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація». У травні 2016 р. разом із Севастопольською філією АТ «ЦС «Звьоздочка» в рамках державного оборонного замовлення приступив до сервісного обслуговування і ремонту на території Севморзаводу катерів Навчального центру підготовки військових рятувальників і водолазних спеціалістів ВМФ РФ, що дислокуються в Севастополі. У 2017-2018 рр. неодноразово співпрацював з ТОВ «Соріус», був замовником постачань запчастин та обладнання у рамках виконання держоборонзамовлення. У 2015 р. постачання АТ «33 СРЗ» обладнання у рамках виконання останнім держоборонзамовлення виконало ТОВ «Наутилус-Сев».  

8) АТ «82 Судноремонтний завод», Мурманськ. Входить до складу корпорації «Роснефть». Займається ремонтом кораблів ВМФ РФ. У 2015 р. ТОВ «Завод Молот-Механіка» виконав постачання АТ «82 СРЗ» насосного обладнання.

9) АТ «Науково-виробниче об'єднання «Волго», Москва. Виконує ремонт та обслуговування кораблів ВМФ РФ, систем ППО, гусеничної техніки, розробку, виробництво і ремонт засобів зв'язку. Має філію в Севастополі. У 2016 році брав участь в ремонті танкера Чорноморського флоту ВМФ РФ «Іман» (IMO 6617427) на «Севастопольському морському заводі».

10) АТ «Суднобудівний завод «Вимпел», Ярославська обл., Рибінськ. Входить до складу АТ «Концерн «Калашніков» держкорпорації «Ростех». Спеціалізується на випуску середньо- і малотоннажних морських і річкових катерів і суден військового та цивільного призначення зі сталі і алюмінієво-магнієвих сплавів. У 2015 р. ТОВ «Емпірєй і Ко» виконував ремонтні роботи на військових кораблях за замовленням заводу «Вимпел», «Завод Молот-Механіка» виконав постачання заводу «Вимпел» електронасосного агрегату. У 2017-2018 рр. на СРЗ Персей добудоване морське пасажирське судно на підводних крилах «Комета 120М», яке було побудоване на «Вимпелі». Впродовж 2018 року та на початку 2019-го завод «Вимпел» поступово отримав в оренду на 49 років всю територію, яку до цього використовував СРЗ «Південний Севастополь».

11) ПАТ «Амурський суднобудівний завод», Комсомольськ-на-Амурі. Входить до складу АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація», спеціалізується на будівництві та ремонті військових кораблів і підводних човнів. Співпрацював із ТОВ «СП «Ера» (2015, 2018, постачання електричного обладнання), ТОВ Завод суднової світлотехніки «Маяк» (2017, 2018, постачання пристроїв корабельної сигналізації для виконання контракту з Міноборони РФ), ТОВ «Завод Молот-Механіка» (2015, постачання запчастин до електронасосів).

12) АТ «Центр судноремонту «Дальзавод», Владивосток. Дочірнє підприємство АТ «Далекосхідний центр суднобудування і судноремонту». Постановою Уряду РФ визначений єдиним виконавцем держоборонзамовлення з ремонту, переобладнанню, модернізації та сервісному обслуговуванню кораблів, бойових катерів, кораблів спеціального призначення, морських і рейдових суден Тихоокеанського флоту РФ. Співпрацював із ТОВ «Завод Молот-Механіка» (2015, постачання електронасосів), ТОВ «Севмормаш-2М» (2016, постачання обладнання).

13) АТ «Новоросійський судноремонтний завод», Новоросійськ. Входить до Групи НМТП. Займається судноремонтом і перевалкою вантажів. У 2015 р. співпрацював із ТОВ «Завод Молот-Механіка», був замовником постачання насосного обладнання.

14) АТ «Cєвєрне виробниче об'єднання «Арктика», Севєродвинськ. Входить до складу АТ «Об'єднана суднобудівна корпорація», спеціалізується на енергообладнанні військових кораблів і суден, а також підводних човнів. У 2015 наказом міністерства промисловості і торгівлі РФ було призначено «куратором» ТОВ «ЗСС «Маяк». У 2015-2018 рр. співпрацювало з ТОВ «СП «Ера», було замовником постачань електричного обладнання.

15) АТ «Ахтубинський суднобудівний-судноремонтний завод», Астраханська обл., Ахтубинськ. Входить до Групи компаній «Вега». В 2018 р. на заводі виготовлено батопорт – гідротехнічну споруду для Севморзаводу.

16) ТОВ «Балаковський суднобудівний-судноремонтний завод», Саратовська обл., Балаково. Входить до Групи компаній «Вега». У 2018 р. приймав участь у будівництві батопорту для Севморзаводу разом з «Ахтубинським ССРЗ».

17) Федеральне державне унітарне підприємство «13 судноремонтний завод Чорноморського флоту» Міністерства оборони Російської Федерації, Севастополь (є у санкційному списку України). З 2014 року співвиконавцем робіт у «13 СРЗ ЧФ» з ремонту кораблів і суден ЧФ РФ є СРБ «Фрегат». У 2015-2018 рр. постачання запчастин та обладнання до «13 СРЗ ЧФ» виконував ТОВ «Севмормаш-2М».

18) АТ «КАМПО», Московська обл., м. Орєхово-Зуєво. Збудував у Севастополі три модульних катери проекту 23370 для Чорноморського флоту РФ. Один катер спущений на воду у червні 2014 р. в акваторії СРЗ «Південний Севастополь», де була виконана збірка з модульних елементів, які були виготовлені АТ «КАМПО» та доставлені в Севастополь. Два були побудовані у 2015 р. на СРБ «Фрегат» під контролем КАМПО. 

Багатофункціональний модульний катер СМК-2169, що побудований на СРБ «Фрегат» у співробітництві з АТ «КАМПО». 2015 р.. Фото: kampo.ru

2. Друга за кількістю суб'єктів група – це науково-дослідні та науково-виробничі підприємства зі спеціалізацією на військовій тематиці (рідше подвійного призначення), їх 12:

(Хоча цей поділ є достатньо умовним: більшість військово-промислових підприємств, що не були віднесені до цієї категорії, мають конструкторські відділи, які займаються розробкою нової зброї, а більшість «чистих» наукових установ мають військову тематику досліджень).

1) Федеральна державна бюджетна установа «Головний науково-дослідний випробувальний центр робототехніки» Міністерства оборони Російської Федерації, Москва. Проведення прикладних наукових досліджень і випробувань в області розробки й створення робототехнічних комплексів військового призначення та здійснення функцій головної науково-дослідницької організації Міноборони Росії в галузі робототехніки. Був одним із розробників бойового робототехнічного комплексу «Удар» («Вихрь») – спільної розробки з АТ «НТЦ «Імпульс-2».

2) АТ «Всеросійський науково-дослідний інститут «Сигнал», Володимирська обл., Ковров. Входить до холдингу «Високоточні комплекси» корпорації «Ростех». Розробляє комплекси і засоби автоматизованого управління вогнем артилерії, системи наведення і стабілізації озброєння, робототехніка тощо. Був одним із розробників бойового робототехнічного комплексу «Удар» («Вихрь») – спільної розробки з АТ «НТЦ «Імпульс-2».

3) АТ Науково-технічний центр «РОКАД», Санкт-Петербург. Розробник мобільних робототехнічних систем, систем наведення, сканування, позиціонування, маніпуляторів тощо. Був одним із розробників бойового робототехнічного комплексу «Удар» («Вихрь») – спільної розробки з АТ «НТЦ «Імпульс-2».

4) ТОВ «ЦАПК», Москва. Компанія заснована у 2015 р. Здійснює діяльність під брендом «Цуру Роботикс». Розробка та виробництво безпілотних літальних апаратів. Був одним із розробників бойового робототехнічного комплексу «Удар» («Вихрь») – спільної розробки з АТ «НТЦ «Імпульс-2».

5) АТ «Конструкторське бюро «Кунцево», Москва. Входить до складу корпорації АТ «Оборонні системи», яка контролюється корпорацією «Оборонпром». Займається розробкою радіоелектронних і радіотехнічних виробів, озброєнь і спеціальної техніки. Спеціалізується на розробці комплексів ППО. Було одним з розробників бойового робототехнічного комплексу «Удар» («Вихрь») – спільної розробки з АТ «НТЦ «Імпульс-2».

6) ВАТ «766 Управління виробничо-технологічної комплектації», Московська обл., Красногорськ. Спеціалізується на розробці і виробництві озброєння і військової техніки. Основна продукція – робототехнічні комплекси військового призначення. Співпрацював з АТ «НТЦ «Імпульс-2» при виконанні державних замовлень на розробку та виготовлення робототехнічних комплексів, зокрема бойового багатофункціонального робототехнічного комплексу «Уран-9» (шифр «Доломит-1»).

До відома: бойовий робот «Уран-9» застосовувався Росією під час військової операції в Сирії.

7) ТОВ «Центральний науково-дослідний інститут «Буревісник», Нижній Новгород. Входить до складу АТ «Науково-виробнича корпорація «Уралвагонзавод». Виробляє і модернізує артилерійське і мінометне озброєння. У 2015 р. наказами міністерства промисловості і торгівлі РФ було призначено «куратором» АТ «НТЦ «Імпульс-2». Був одним із виробників бойового модуля МБ2-03, який входить до складу бойового робототехнічного комплексу «Вихрь», що створений при участі АТ «НТЦ «Імпульс-2».

8) ТОВ «Науково-виробнича компанія «Мережецентричні платформи», Самара. Входить до Групи компаній «Генезис знань». Спеціалізується на розробці інтелектуальних систем подвійного призначення. Було розробником програмного забезпечення системи дистанційного керування бойового робототехнічного комплексу «Вихрь», що створений при участі АТ «НТЦ «Імпульс-2».

9) АТ «Науково-технічний центр Елінс», Москва. Спеціалізується на проектуванні, розробці і виробництві систем управління сучасними комплексами озброєння. Був одним із виробників бойового модуля МБ2-03, який входить до складу бойового робототехнічного комплексу «Вихрь», що створений при участі АТ «НТЦ «Імпульс-2».

10) АТ «Південне науково-виробниче об'єднання по морським геологорозвідувальним роботам» (АТ «Южморгеологія»), Краснодарський край, Геленджик. Входить до складу державного холдингу Росгеологія. Крім дослідження мінеральних ресурсів шельфових областей РФ і дна Світового Океану, займається створенням технологій і технічних засобів військового призначення. Є правонаступником Федерального державного унітарного геологічного підприємства «Південне науково-виробниче об'єднання по морським геологорозвідувальним роботам», яке було замовником робіт СРБ «Фрегат». Підприємство реорганізоване через акціонування.

У 2016 р. СРБ «Фрегат» здійснив на замовлення «Южморгеології» виготовлення і постачання оснащення для розкріплення мобільного комплексу випробувального обладнання військового призначення.

11) Федеральне державне унітарне підприємство ордена Трудового Красного Прапору Науково-дослідний інститут радіо, Москва. В червні 2014 р. ФДУП НДІР поглинув Державне підприємство «Випробувальний центр «Омега» та перетворив його у свою філію.

12) Федеральне державне унітарне підприємство «Криловський державний науковий центр», Санкт-Петербург. Великий дослідний центр у галузі кораблебудування і проектування. Забезпечує науковими розробками російські військові програми в кораблебудуванні. 

ЦКБ «Балтсуднопроект», який наразі є підрозділом Криловського державного наукового центру, був розробником морського буксира проекту 23470, що добудований на СРЗ Персей.

Крім того, Криловський державний науковий центр в 2015 році виграв тендер на постачання електроенергетичної системи для буксира «Сергій Балк» проекту 23470, що побудований Ярославським суднобудівним заводом та добудований на СРЗ Персей для ЧФ РФ.

Розвідувально-ударний наземний робототехнічний комплекс «Вихрь» з бойовим модулем виробництва «НТЦ «Імпульс-2».

3. Авіаційна галузь представлена шістьма підприємствами:

1) ВАТ «322 авіаційний ремонтний завод», Приморський край, Усурійськ. Входить до ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація». Керуюча компанія: ПАТ «Авіаційна холдингова компанія «Сухой». Займається ремонтом і сервісним обслуговуванням військової авіації.

У 2017 році «Севастопольський агрегатний завод» здійснив постачання ВАТ «322 авіаційний ремонтний завод» авіаційних запчастин для виконання держзамовлення.

2) АТ «218 Авіаційний ремонтний завод», Ленінградська обл., Гатчина. Входить до АТ «Авіаремонт», який, зі свого боку, є частиною холдингу АТ «Гарнизон» (до перейменування – ВАТ «Оборонсервіс»).

Із Севастопольським підприємством співпрацювало АТ «570 Авіаційний ремонтний завод», яке 09.01.2019 р. реорганізоване та увійшло до складу АТ «218 АРЗ» як філія. У 2017 році «Севастопольський агрегатний завод» здійснив постачання АТ «570 АРЗ» авіаційних насосів для ремонту паливних агрегатів.

3) АТ «123 Авіаційний ремонтний завод», Новгородська обл., Стара Руса. Перебуває в управлінні ПАТ «Авіаційний комплекс ім. С. В. Іллюшина», яке входить до ПАТ «Об’єднана авіабудівельна корпорація». Займається ремонтом, модернізацією та технічним обслуговуванням авіаційної техніки військового та цивільного призначення.

У 2018 році «Севастопольський агрегатний завод» здійснив постачання АТ «123 АРЗ» насосів та запчастин для ремонту авіаційної техніки у рамках держоборонзамовлення.

4) АТ «514 Авіаційний ремонтний завод», Тверська обл., Ржев. Входить до складу ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація». Керуюча компанія: ПАТ «Авіаційна холдингова компанія «Сухой». Підприємство з ремонту і модернізації літаків військової авіації.

У 2018 році «Севастопольський агрегатний завод» здійснив постачання АТ «514 АРЗ» обладнання для ремонту авіаційної техніки у рамках держоборонзамовлення.

5) АТ «Російська літакобудівна корпорація «МіГ», Москва (є у санкційному списку України). Входить до ПАТ «Об’єднана авіабудівна корпорація».

У 2018 році «Севастопольський агрегатний завод» здійснив постачання АТ «РЛК МіГ» комплектуючих виробів.

6) Федеральна державна бюджетна освітня установа вищої освіти «Уфимський державний авіаційний технічний університет», Республіка Башкортостан, Уфа.

У 2018 році ТОВ «Теплообмін» виконав постачання до Уфимського державного авіаційного технічного університету теплообмінних апаратів для створення дослідного зразка системи подачі води в двигун.

 

4. Є у переліку й підприємства машинобудування, які виробляють різноманітну військову продукцію, проектні організації, наукові установи та ін.

Їх можна побачити у таблиці нижче, а детальнішу інформацію з усіма реквізитами та подробицями співпраці — у великій таблиці, яка доступна для скачування у форматі pdf.

* * *

Ще декілька деталей.

Акціонерне товариство «Головне виробничо-технічне підприємство «Граніт» концерну «Алмаз-Антей» в 2016 р. відкрило у Севастополі першу чергу виробничо-технічної бази філії підприємства «Граніт» із обслуговування та ремонту озброєння, військової і спеціальної техніки в інтересах угруповання ППО, що дислокується на території Кримського півострова.

Центр обслуговуватиме зенітно-ракетні комплекси С-300 «Фаворит» і С-400 «Тріумф», розгорнуті на території Криму.

Виробничо-технічна база філії АТ «Головне виробничо-технічне підприємство «Граніт» у Севастополі. 2017 р. Фото: ikstv.ru

Взагалі створення севастопольських філій та представництв російських підприємств є загальною тенденцією. В таблиці представлені лише ті з них, хто оформив це офіційно.

Деякі підприємства навіть змінюють реєстрацію на Крим.

Наприклад, Сочинська Федеральна державна бюджетна наукова установа «Інститут природно-технічних систем» у грудні 2014 р. поквапом перереєструвалася у Севастополі з метою поглинути два великі українські державні інститути: Морський гідрофізичний інститут Національної академії наук України та Інститут біології південних морів імені О. О. Ковалевського НАНУ.

Великі апетити залишилися незадоволеними, ці інститути стали частиною Російської академії наук. Але два уламки гідрофізичного інституту захопити вдалося — це Державне підприємство «Спеціальне Конструкторсько-технологічне бюро Морського гідрофізичного інституту НАН України» та Науково-виробничий центр «Екосі-гідрофізика» Морського гідрофізичного інституту НАН України.

Є й зворотні процеси. Власник колишнього українського підприємства ПП «Судноремонтна база «Фрегат» вирішив «робити кар’єру» у російській столиці: ТОВ «СРБ «Фрегат», що було зареєстроване у Севастополі у травні 2014 р., у червні 2016-го перереєстроване у Москві.

Іноді на місці одного підприємства з’являлося два чи більше. Наприклад, засновники українського ТОВ «Ураніс» вирішили диверсифікувати діяльність з метою уникнути санкцій і зареєстрували за російським законодавством два підприємства: ВАТ «Ураніс-Радіосистеми» спеціалізується на виконанні військових замовлень та навіть включене до реєстру підприємств ОПК РФ, а ТОВ «Ураніс» намагається здійснювати зовнішньоекономічну діяльність.

Є, на жаль, і приклади, коли підприємства материкової частини України продовжують контролюватися російськими підприємствами, що «засвітилися» у Криму.

Акціонерне товариство «Група ГМС», великий багатопрофільний холдинг, один із найбільших в Росії виробників насосного, компресорного, а також нафтопромислового обладнання, наказами міністерства промисловості і торгівлі РФ у 2015 та 2016 роках було призначено «куратором» Севастопольського ТОВ «Завод Молот-Механіка».

До складу групи, крім російських підприємств, входять Apollo Goessnitz GmbH (м. Гесніц, Німеччина) та АТ «Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування «Насосенергомаш». Також, група продовжує контролювати в Сумах Акціонерне товариство «Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудування», 47.5% якого належить АТ «Гiдромашсервiс» (з 3 кварталу 2014 – через ТОВ «Компанія з управління майновим комплексом»).

* * *

Мета цього дослідження – не просто моніторинг дій РФ на окупованій території, а запровадження нових санкцій проти російської військової промисловості.

Тому його результати будуть спрямовані до дипломатичних представництв держав Великої Сімки та всіх країн, що підтримали санкції проти Росії, і, безумовно, до Кабміну України.

 

Скачати детальну таблицю у форматі PDF можна тут.

Дії окупаційної влади щодо захоплених підприємств та підприємств оборонного комплексу в Севастополі та юридичні особи РФ, що співпрацюють із цими підприємствами

Назва та реквізити підприємств

Наявність у санкційних списках

Україна

США

ЄС

Підприємства, що зареєстровані у Севастополі на базі майна українських підприємств

1

1

Державне унітарне підприємство «Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе»

(Государственное унитарное предприятие «Севастопольский морской завод имени Серго Орджоникидзе») (ГУП СМЗ)

ОДРН: 1159204015080
ІПН: 9203537340

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

2

2

Товариство з обмеженою відповідальністю «Судноремонтний завод «Південний Севастополь» (ТОВ «СРЗ «Південний Севастополь»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Судоремонтный завод «Южный Севастополь») (ООО «СРЗ «Южный Севастополь»)

ОДРН: 1149204046970
ІПН: 9201015719

3

3

Товариство з обмеженою відповідальністю «Судноремонтний завод Персей» (ТОВ «СРЗ Персей»

(Общество с ограниченной ответственностью «Судоремонтный завод Персей») (ООО «СРЗ Персей»)

ОДРН: 1149204010317
ІПН: 9203001380

4

4

Товариство з обмеженою відповідальністю «Сориус судоверфь»

(Общество с ограниченной ответственностью «Сориус судоверфь») (ООО «Сориус судоверфь»)

ОДРН: 1149204038323
ІПН: 9204018316

5

5

Товариство з обмеженою відповідальністю «Соріус»

(Общество с ограниченной ответственностью «Сориус»)

ОДРН: 1149204030370
ІПН: 9204014833

6

6

Товариство з обмеженою відповідальністю «Наутилус-Сев»

(Общество с ограниченной ответственностью «Наутилус-Сев»)

ОДРН: 1149204043163
ІПН: 9201014264

7

7

Товариство з обмеженою відповідальністю «Техфлот»

(Общество с ограниченной ответственностью «Техфлот»)

ОДРН: 1149204021295
ІПН: 9203002994

8

8

Товариство з обмеженою відповідальністю «Судноремонтна база «Фрегат» (ТОВ «СРБ «Фрегат»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Судоремонтная база «Фрегат») (ООО «СРБ «Фрегат»)

ОДРН: 1149204001561
ІПН: 9201000631

В травні 2014 зареєстровано у Севастополі.

У червні 2016 перереєстровано за адресою: РФ, 117638, м. Москва, вул. Одеська, 2, пом. IX, кімн. 28

Укази Президента України

№ 126/2018 від 14.05.2018,

№ 176/2018 від 21.06.2018

9

9

Товариство з обмеженою відповідальністю «Верф «Валм-Рус»

(Общество с ограниченной ответственностью «Верфь «Валм-Рус») (ООО «Верфь «Валм-Рус»)

ОДРН: 1149204021328
ІПН: 9202000916

10

10

Акціонерне товариство «Центральне конструкторське бюро «Корал» (АТ «ЦКБ «Коралл»)

(Акционерное общество «Центральное конструкторское бюро «Коралл») (АО «ЦКБ «Коралл»)

ОДРН: 1149204029050
ІПН: 9201009754

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

11

11

Товариство з обмеженою відповідальністю «Емпірєй і Ко» (ТОВ «Емпірєй і Ко»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Эмпирей и Ко») (ООО «Эмпирей и Ко»)

ОДРН: 1149204033219
ІПН: 9204016245

12

12

Товариство з обмеженою відповідальністю «Севастопольське підприємство «Ера» (ТОВ «СП «Ера»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Севастопольское предприятие «Ера») (ООО «СП «Эра»)

ОДРН: 1149204019920
ІПН: 9204010081

13

13

Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод суднової світлотехніки «Маяк»

(Общество с ограниченной ответственностью «Завод судовой светотехники «Маяк») (ООО «ЗСС «Маяк»)

ОДРН: 1149204021196
ІПН: 9201006954

14

14

Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод Молот-Механіка»

(Общество с ограниченной ответственностью «Завод Молот-Механика»)

ОДРН: 1149204008667
ІПН: 9204004585

15

15

Товариство з обмеженою відповідальністю «Севмормаш-2М» (ТОВ «Севмормаш-2М»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Севмормаш-2М») (ООО «Севмормаш-2М»)

ОДРН: 1149204015003
ІПН: 9203002063

16

16

Товариство з обмеженою відповідальністю «Севастопольський агрегатний завод» (ТОВ «САЗ»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Севастопольский агрегатный завод») (ООО «САЗ»)

ОДРН: 1149204069959
ІПН: 9202500267

17

17

Акціонерне товариство «Науково-технічний центр «Імпульс-2»

(Акционерное общество «Научно-технический центр «Импульс-2») (АО «НТЦ «Импульс-2»)

ОДРН:1149204002518
ІПН:9201000938

18

18

Відкрите акціонерне товариство «Ураніс-Радіосистеми»

(Открытое акционерное общество «Уранис-Радиосистемы»)

ОДРН: 1149204003233
ІПН: 9201001120

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

EO 13685 (SDN List)

01.09.2016

19

19

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ураніс» (ТОВ «Ураніс»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Уранис») (ООО «Уранис»)

ОДРН: 1149204009151
ІПН: 9201003047

20

20

Федеральне державне бюджетна установа науки «Морський гідрофізичний інститут РАН»

(Федеральное государственное бюджетное учреждение науки «Морской гидрофизический институт РАН») (ФГБУН МГИ)

ОДРН: 1159204018467
ІПН: 9204553257

21

21

Федеральне державне бюджетна установа науки «Інститут морських біологічних досліджень імені О. О. Ковалевського РАН»

(Федеральное государственное бюджетное учреждение науки «Институт морских биологических исследований имени А.О. Ковалевского РАН») (ФГБУН ИМБИ)

ОДРН: 1159204018478
ІПН: 9204553264

22

22

Севастопольський «Випробувальний центр «Омега» – філія ФДУП НДІР

(Севастопольский «Испытательный центр «Омега» – филиал ФГУП НИИР)

Укази Президента України

№ 133/2017 від 15.05.2017,
№ 126/2018 від 14.05.2018,
№ 176/2018 від 21.06.2018

23

23

Товариство з обмеженою відповідальністю «Теплообмен» (ТОВ «Теплообмен»)

(Общество с ограниченной ответственностью «Теплообмен»)

ОДРН: 1149204008194
ІПН: 9204004338

Російські підприємства, які після окупації зареєструвалися
або створили зареєстровані філії у Севастополі

24

1

Акціонерне товариство «Головне виробничо-технічне підприємство «Граніт», Москва

(Акционерное общество «Головное производственно-техническое предприятие «Гранит») (АО «ГПТП «Гранит»)

ОДРН: 1027731005323
ІПН: 7731263174

Філія «Виробничо-технічна база «Граніт»

(Филиал «Производственно-техническая база «Гранит»)

м. Севастополь, Фіолентовське шосе, 1

Укази Президента України

№ 126/2018 від 14.05.2018,

№ 176/2018 від 21.06.2018

25

2

Акціонерне товариство «Центр судоремонту «Звьоздочка», Севєродвинськ

(Акционерное общество «Центр судоремонта «Звездочка») (АО «ЦС «Звездочка»)

ОДРН: 1082902002677
ІПН: 2902060361

Філія «Севастопольський морський завод» АТ «ЦС «Звьоздочка»

(Филиал Севастопольский морской завод» АО «ЦС «Звездочка»)

м. Севастополь, вул. Героїв Севастополя, 13

Укази Президента України

№ 126/2018 від 14.05.2018,

№ 176/2018 від 21.06.2018,

№ 82/2019 від 19.03.2019

EO 13685 (SDN List)

01.09.2016

26

3

Акціонерне товариство «Науково-виробниче об'єднання «Волго», Москва

(Акционерное общество «Научно-производственное объединение «Волго») (АО «НПО «Волго»)

ОДРН: 1037710046736
ІПН: 7710467265

Філія у Севастополі:
м. Севастополь, вул. Піонерська, 3

27

4

Акціонерне товариство «Суднобудівний завод «Вимпел», Рибінск

(Акционерное общество «Судостроительный завод «Вымпел»)

ОДРН: 1027601107082
ІПН: 7610015674

Представництво у Севастополі:
м. Севастополь, Набережна рибпорту, 16

28

5

Федеральна державна бюджетна наукова установа «Інститут природно-технічних систем» (ІПТС), Сочі

(Федеральное государственное бюджетное научное учреждение «Институт природно-технических систем») (ИПТС)

ОДРН: 1022302946489
ІПН: 2320098214

Перереєстровано за адресою:
м. Севастополь, вул. Леніна, 28

29

6

Федеральне державне унітарне підприємство ордена Трудового Красного Прапору Науково-дослідний інститут радіо (ФДУП НДІР), Москва

(Федеральное государственное унитарное предприятие ордена Трудового Красного Знамени Научно-исследовательский институт радио) (ФГУП НИИР)

ОДРН: 1027700120766
ІПН: 7709025230

Філія Севастопольський «Випробувальний центр «Омега»

(Филиал Севастопольский «Испытательный центр «Омега»)

м. Севастополь, вул. Вакуленчука, 29

Указ Президента України

№ 176/2018 від 21.06.2018

Російські підприємства, що співпрацюють із севастопольськими підприємствами

30

1

Акціонерне товариство «Об'єднана суднобудівна корпорація», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «Объединенная судостроительная корпорация») (АО «ОСК»)

ОДРН: 1079847085966
ІПН: 7838395215

Укази Президента України

№ 126/2018 від 14.05.2018,

№ 176/2018 від 21.06.2018

EO 13661 (SDN List)

29.07.2014

31

2

Акціонерне товариство «Адміралтейські верфі», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «Адмиралтейские верфи»)

ОДРН: 1089848054339
ІПН: 7839395419

32

3

Акціонерне товариство «Кронштадтський морський завод», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «Кронштадтский морской завод»)

ОДРН: 1157847141242
ІПН: 7843003128

33

4

Публічне акціонерне товариство «Ярославський суднобудівний завод», Ярославль

(Публичное акционерное общество «Ярославский судостроительный завод») (ПАО «ЯСЗ»)

ОДРН: 1027600981847
ІПН: 7601001080

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

EO 13662
(SDN List)

15.03.2019

34

5

Акціонерне товариство «Прибалтійський суднобудівний завод «Янтар», Калінінград

(Акционерное общество «Прибалтийский судостроительный завод «Янтарь») (АО «ПСЗ «Янтарь»)

ОДРН: 1023901861213
ІПН: 3900000111

35

6

Публічне акціонерне товариство «Амурський суднобудівний завод», Комсомольськ-на-Амурі

(Публичное акционерное общество «Амурский судостроительный завод») (ПАО «АСЗ»)

ОДРН: 1022700514605
ІПН: 2703000015

36

7

Акціонерне товариство «Ахтубинський суднобудівний-судноремонтний завод», Ахтубинськ

(Акционерное общество «Ахтубинский судостроительно-судоремонтный завод») (АО «АССРЗ»)

ОДРН: 1053002005077
ІПН: 3001039920

37

8

Товариство з обмеженою відповідальністю «Балаковський суднобудівний-судноремонтний завод», Балаково

(Общество с ограниченной ответственностью «Балаковский судостроительно-судоремонтный завод») (ООО «БССРЗ»)

ОДРН: 1106439001767
ІПН: 6439074779

38

9

Акціонерне товариство «Cєвєрне виробниче об'єднання «Арктика», Севєродвинськ

(Акционерное общество «Северное производственное объединение «Арктика») (АО «СПО «Арктика»)

ОДРН: 1082902000180
ІПН: 2902057930

39

10

Акціонерне товариство «33 судноремонтний завод», Балтійськ

(Акционерное общество «33 судоремонтный завод») (АО «33 СРЗ»)

ОДРН: 1083925036744
ІПН: 3901500276

40

11

Акціонерне товариство «82 Судноремонтний завод», Мурманськ

(Акционерное общество «82 Судоремонтный Завод») (АО «82 СРЗ»))

ОДРН: 1105110000291
ІПН:5110002842

41

12

Федеральне державне унітарне підприємство «13 судноремонтний завод Чорноморського флоту» Міністерства оборони Російської Федерації, Севастополь

(Федеральное государственное унитарное предприятие «13 судоремонтный завод Черноморского флота» Министерства обороны Российской Федерации) (ФГУП «13 СРЗ ЧФ» Минобороны России)

ОДРН: 1149204071664
ІПН: 9203501030

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

42

13

Акціонерне товариство «Центр судноремонту «Дальзавод», Владивосток

(Акционерное общество «Центр Судоремонта «Дальзавод») (АО «ЦСД»)

ОДРН: 1082536014120
ІПН: 2536210349

43

14

Акціонерне товариство «Новоросійський судноремонтний завод», Новоросійськ

(Акционерное Общество «Новороссийский Судоремонтный Завод») (АО «НСРЗ»)

ОДРН: 1022302387172
ІПН:2315007476

44

15

Акціонерне товариство «КАМПО», Орєхово-Зуєво

(Акционерное общество «КАМПО») (АО «КАМПО»)

ОДРН: 1025004581580
ІПН: 5034050143

45

16

Акціонерне товариство «Центр технології суднобудування і судноремонту», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «Центр технологии судостроения и судоремонта») (АО «ЦТСС»)

ОДРН: 1097847011371
ІПН: 7805482938

46

17

Акціонерне товариство «Центральне морське конструкторське бюро «Алмаз», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «Центральное морское конструкторское бюро «Алмаз»)

ОДРН: 1087847000010
ІПН: 7810537558

47

18

Акціонерне товариство по виробництву лопатних гідравлічних машин, Москва

(Акционерное общество по производству лопастных гидравлических машин) (АО «ЛГМ»)

ОДРН: 1097746369170
ІПН: 7705891581

48

19

Акціонерне товариство «Виробниче об’єднання «Сєвєрне машинобудівне підприємство», Севєродвинськ

(Акционерное общество «Производственное объединение «Северное машиностроительное предприятие») (АО «ПО «Севмаш»)

ОДРН: 1082902001401
ІПН: 2902059091

49

20

Товариство з обмеженою відповідальністю «Дослідний завод ВНДІЕТО», Істра

(Общество с ограниченной ответственностью «Опытный завод ВНИИЭТО») (ООО «ОЗ ВНИИЭТО»)

ОДРН: 1025001813980
ІПН: 5017000216

50

21

Акціонерне товариство «КБ висотних і підземних споруд», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «КБ высотных и подземных сооружений») (АО «КБ ВиПС»)

ОДРН: 5067847452525
ІПН: 7842344220

51

22

Товариство з обмеженою відповідальністю «ГТ Сєвєр», Севєродвинськ

(Общество с ограниченной ответственностью «ГТ Север») (ООО «ГТ Север»)

ОДРН: 1082902003106
ІПН: 2902060812

52

23

Федеральне державне унітарне підприємство «Криловський державний науковий центр», Санкт-Петербург

(Федеральное государственное унитарное предприятие «Крыловский государственный научный центр») (ФГУП «Крыловский государственный научный центр»)

ОДРН: 1027804905303
ІПН: 7810213747

53

24

Товариство з обмеженою відповідальністю «Коксохімтранс», Москва

(Общество с ограниченной ответственностью «Коксохимтранс»)

ОДРН: 1037739709138
ІПН: 7707294809

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

EO 13685 (SDN List)

01.09.2016

54

25

Товариство з обмеженою відповідальністю «Коммодор», Санкт-Петербург

(Общество с ограниченной ответственностью «Коммодор»)

ОДРН: 1037825022146
ІПН: 7811095454

55

26

Товариство з обмеженою відповідальністю «Арматор», Санкт-Петербург

(Общество с ограниченной ответственностью «Арматор»)

ОДРН: 1037825022135
ІПН: 7811078794

56

27

Товариство з обмеженою відповідальністю «НордШипКом», Санкт-Петербург

(Общество с ограниченной ответственностью «НордШипКом») (ООО «НШК»)

ОДРН: 1117847364140
ІПН: 7811500180

57

28

Товариство з обмеженою відповідальністю «Еколарн», Новоросійськ

(Общество с ограниченной ответственностью «Эколарн»)

ОДРН: 1072315003815
ІПН: 2315133632

58

29

Товариство з обмеженою відповідальністю «Судноплавна компанія «Ладога», Астрахань

(Общество с ограниченной ответственностью «Судоходная компания «Ладога») (ООО «СК «Ладога»)

ОДРН: 1063016028877
ІПН: 3016048892

59

30

Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафтогаз Морсервіс», Темрюк

(Общество с ограниченной ответственностью «Нефтегаз Морсервис»)

ОДРН: 1152352000283
ІПН: 2352051498

60

31

Акціонерне товариство «Роснафтофлот», Москва

(Акционерное общество «Роснефтефлот»)

ОДРН: 1026500526590
ІПН: 6501096047

61

32

Акціонерне товариство «Флот Новоросійського морського торгового порту», Новоросійськ

(АТ «Флот НМТП») (Акционерное общество «Флот Новороссийского морского торгового порта») (АО «Флот НМТП»)

ОДРН: 1022302378340
ІПН: 2315005197

62

33

Акціонерне товариство «Сочинський морський торговельний порт», Сочі

(Акционерное общество «Сочинский морской торговый порт») (АО «Морпорт Сочи»)

ОДРН: 1022302953584
ІПН: 2320072713

63

34

Акціонерне товариство «Південне науково-виробниче об'єднання по морським геологорозвідувальним роботам» (АТ «Южморгеологія»), Геленджик

(Акционерное общество «Южное научно-производственное объединение по морским геологоразведочным работам») (АО «Южморгеология»)

ОДРН: 1162304051370
ІПН: 2304070606

64

35

Федеральна державна казенна установа «2003 Відділення морської інженерної служби» Міністерства оборони Російської Федерації, Каспійськ

(Федеральное государственное казенное учреждение «2003 Отделение морской инженерной службы» Министерства обороны Российской Федерации) (ФГКУ «2003 ОМИС» МО РФ)

ОДРН: 1080545001877
ІПН: 0545021601

65

36

Акціонерне товариство «Світловське підприємство «ЕРА», Світлий

(Акционерное общество «Светловское предприятие «ЭРА») (АО «СП «ЭРА»)

ОДРН: 1033910500315
ІПН: 3913007731

66

37

Акціонерне товариство «ЕлектроРадіоАвтоматіка», Санкт-Петербург

(Акционерное общество «ЭлектроРадиоАвтоматика») (АО «ЭРА»)

ОДРН: 1027810260136
ІПН:7812018283

67

38

Акціонерне товариство «Група ГМС», Москва

(Акционерное общество «Группа ГМС») (АО «Группа ГМС»)

ОДРН: 5087746036483
ІПН: 7708678325

68

39

Відкрите акціонерне товариство «322 авіаційний ремонтний завод», Усурійськ

(Открытое акционерное общество «322 авиационный ремонтный завод») (ОАО «322 АРЗ»)

ОДРН: 1072511004884
ІПН:2511055959

69

40

Акціонерне товариство «218 Авіаційний ремонтний завод», Гатчина

(Акционерное общество «218 Авиационный ремонтный завод») (АО «218 АРЗ»)

ОДРН: 1074705000072
ІПН: 4705036363

70

41

Акціонерне товариство «123 Авіаційний ремонтний завод», Стара Руса

(Акционерное общество «123 Авиационный ремонтный завод») (АО «123 АРЗ»)

ОДРН: 1065332010809
ІПН:5322010620

71

42

Акціонерне товариство «514 Авіаційний ремонтний завод» (АТ «514 АРЗ»), Ржев

(Акционерное общество «514 Авиационный ремонтный завод») (АО «514 АРЗ»)

ОДРН: 1076914001141
ІПН: 6914013187

72

43

Акціонерне товариство «Російська літакобудівна корпорація «МіГ», Москва

(Акционерное общество «Российская самолетостроительная корпорация «МиГ») (АО «РСК «МиГ»)

ОДРН: 1087746371844
ІПН: 7714733528

Указ Президента України

№ 82/2019 від 19.03.2019

73

44

Федеральна державна бюджетна установа «Головний науково-дослідний випробувальний центр робототехніки» Міністерства оборони Російської Федерації, Москва

(Федеральное государственное бюджетное учреждение «Главный научно-исследовательский испытательный центр робототехники» Министерства обороны Российской Федерации) (ФГБУ «ГНИИЦ РТ» МО РФ)

ОДРН: 1147746756057
ІПН: 7714939222

74

45

Акціонерне товариство «Всеросійський науково-дослідний інститут «Сигнал», Ковров

(Акционерное общество «Всероссийский научно-исследовательский институт «Сигнал») (АО «ВНИИ «Сигнал»)

ОДРН: 1103332000232
ІПН: 3305708964

75

46

Акціонерне товариство Науково-технічний центр «РОКАД», Санкт-Петербург

(Акционерное общество Научно-технический центр «РОКАД»)

ОДРН: 1027810359576
ІПН: 7826692118

76

47

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЦАПК», Москва

(Общество с ограниченной ответственностью «ЦАПК»)

ОДРН: 1157746120498
ІПН:7721284390

77

48

Акціонерне товариство «Конструкторське бюро «Кунцево», Москва

(Акционерное общество «Конструкторское бюро «Кунцево») (АО «КБ «Кунцево»)

ОДРН: 1027739633503
ІПН: 7731014298

78

49

Відкрите акціонерне товариство «766 Управління виробничо-технологічної комплектації», Красногорськ

(Открытое акционерное общество «766 Управление производственно-технологической комплектации») (ОАО «766 УПТК»)

ОДРН: 1065024000513
ІПН: 5024076350

79

50

Товариство з обмеженою відповідальністю «Центральний науково-дослідний інститут «Буревісник», Нижній Новгород

(Акционерное Общество «Центральный научно-исследовательский институт «Буревестник») (АО «ЦНИИ «Буревестник»)

ОДРН: 1085259003664
ІПН: 5259075468

80

51

Акціонерне товариство «Акціонерна компанія «Туламашзавод», Тула

(Акционерное общество «Акционерная Компания «Туламашзавод») (АО «АК «Туламашзавод»)

ОДРН: 1027100507114
ІПН: 7106002836

81

52

Відкрите акціонерне товариство «Муромтепловоз», Муром

(Открытое акционерное общество «Муромтепловоз») (ОАО «Муромтепловоз»)

ОДРН: 1023302151828
ІПН: 3307001169

82

53

Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Мережецентричні платформи», Самара

(Общество с ограниченной ответственностью «Научно-производственная компания «Сетецентрические платформы») (ООО НПК «Сетецентрические Платформы»)

ОДРН: 1136315002867
ІПН: 6315650476

83

54

Акціонерне товариство «Науково-технічний центр Елінс», Москва

(Акционерное общество «Научно-технический центр Элинс») (АО «НТЦ ЭЛИНС»)

ОДРН: 1037739529893
ІПН: 7735064324

84

55

Акціонерне товариство «Концерн «Сузір’я», Воронеж

(Акционерное общество «Концерн «Созвездие»)

ОДРН: 1053600445337
ІПН: 3666127502

Укази Президента України

№ 133/2017 від 15.05.2017,
№ 126/2018 від 14.05.2018,
№ 176/2018 від 21.06.2018

EO 13661 (SDN List)

28.04.2014

85

56

Акціонерне товариство «Руспром», Москва

(Акционерное общество «Руспром») (АО «Руспром»)

ОДРН: 1077746363200
ІПН: 7714682753

86

57

Федеральна державна бюджетна освітня установа вищої освіти «Уфимський державний авіаційний технічний університет», Уфа

(Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования «Уфимский государственный авиационный технический университет») (ФГБОУ ВО «УГАТУ»), (УГАТУ), (Уфимский государственный авиационный технический университет)

ОДРН: 1030203899527
ІПН: 0274023747

87

58

Товариство з обмеженою відповідальністю Інженерний центр «Енергопрогрес», Казань

(Общество с ограниченной ответственностью Инженерный центр «Энергопрогресс») (ООО ИЦ «Энергопрогресс»)

ОДРН: 1031625403831
ІПН: 1657043757

88

59

Федеральна державна бюджетна наукова установа «Російська академія наук», Москва

(Федеральное государственное бюджетное учреждение «Российская академия наук») (РАН)

ОДРН: 1027739820393
ІПН: 7725092435

89

60

Федеральне державне унітарне підприємство «Головне військово-будівельне управління № 4», Новоросійськ

(Федеральное государственное унитарное предприятие «Главное военно-строительное управление № 4», филиал «Управление гидротехнических сооружений № 431»)

ОДРН: 1022302390461
ІПН: 2315078029

 

 

 

Моніторинг порушень міжнародних санкцій до РФ та правового режиму на тимчасово окупованій території Криму здійснюється за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Позиція Міжнародного фонду «Відродження» може не співпадати з думкою авторів.

 

Ще на цю тему