Саміт лідерів ЄС одностайно засудив незаконну анексію Криму

20:21 22.03.2019

Саміт лідерів ЄС одностайно засудив незаконну анексію Криму Росією 5 років тому і висловив тверду підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це йдеться у висновках саміту глав держав та урядів  ЄС, який 21-22 березня відбувся в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

"Через п'ять років після незаконної анексії Криму і Севастополя Росією ЄС залишається рішучим у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у заяві, яку погодили всі 27 лідерів країн-членів Європейського Союзу.

ЄС повторює, що не визнає і продовжує засуджувати анексію Криму - порушення міжнародного права, яке залишається прямим викликом міжнародній безпеці. "ЄС, як і раніше, дотримується своєї політики невизнання", - наголошують лідери Євросоюзу.

Нагадаємо, у декларації Євросоюзу до 5-ї річниці незаконної анексії Криму висловлена тверда підтримка України і висунуті вимоги до Росії.

Нещодавно Європарламент підтримав резолюцію про майбутні відносини ЄС з Росією, що РФ не може бути стратегічним партнером Євросоюзу.

Ще на цю тему