Суд залишив під вартою екс-голову Апеляційного суду Криму Чорнобука

19:21 21.02.2019

Голосіївський районний суд Києва 21 лютого продовжив запобіжний захід колишньому голові Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерію Чорнобуку у вигляді тримання під вартою до 27 березня 2019 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу прокуратури АР  Крим у Facebook. 

Як зазначається, суд задовільнив клопотання прокуратури Автономної Республіки Крим про продовження запобіжного заходу.

"За результатами розгляду клопотання, останньому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 березня 2019 року", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що 3 листопада 2018 року, Служба безпеки України та прокуратура Автономної Республіки Крим затримали в Києві колишнього голову Апеляційного суду АР Крим, який підозрюється у вчиненні дій передбачених ч.1 ст.111 КК України (державна зрада).

11 липня 2019 року Валерію Чорнобуку повідомили про підозру у вчиненні державної зради за ч.1 ст.111 КК України. Його звинувачують у допомозі РФ та її представникам у переході судів АР Крим на здійснення правосуддя на підставі законодавства Російської Федерації, що призвело до забезпечення функціонування незаконно створених судових органів, посилення заходів тимчасової окупації півострова Крим.

Ще на цю тему