ЄС закликала надати доступ місії ОБСЄ до Криму та українсько-російського кордону

08:01 15.02.2019

Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ має бути забезпечений вільний, безпечний та безперешкодний доступ по всій території України, включаючи територію Криму та вздовж українсько-російського державного кордону.

Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"СММ продовжує залишатися позбавленою свободи безпечного, безумовного та безперешкодного пересування по всій Україні, включаючи Крим і уздовж українсько-російського державного кордону", - висловили стурбованість в делегації ЄС в ОБСЄ.

Крім того, СММ досі позбавлена повного доступу до трьох районів розмежування на Донбасі, а також можливості пересування певними дорогами, які раніше були визначені як важливі для ефективного моніторингу Місією.

"Систематична відмова у доступі до певних прикордонних територій та прибережної лінії на схід від Маріуполя викликає стурбованість з приводу того, що приховується від СММ", - зазначається в заяві Євросоюзу.

Ще на цю тему