Фірма сім'ї екс-заступника голови окупаційної адміністрації Севастополя за минулий рік виграла тендерів на 1,5 млрд грн

13:03 11.02.2019

Фірма, що належить родині визнаного винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України заступника голови окупаційної адміністрації Севастополя Кизименка, виграла за минулий рік тендерів на півтора мільярда гривень.

Рекультивацією звалищного полігону в Слов'янську займеться фірма, пов'язана з Олегом Кизименком, якого суд визнав винним у посяганні на територіальну цілісність України, передає Цензор.НЕТ із посиланням на open.dn.ua.

Комунальне підприємство "Донецький регіональний центр поводження з відходами" має намір укласти договір на рекультивацію звалища полігону біля міста Слов'янськ з ТОВ "Госпхімсервіс". Сума договору становитиме 102 мільйони гривень. Єдиним конкурентом під час торгів стало ТОВ "БВК Східцемремонт", початкова сума була майже на 10 мільйонів більше.

За даними тендерної документації, ТОВ "Госпхімсервіс" планує виконати всі роботи самостійно без залучення субпідрядників. Левову частку (майже 70%) займають земельні роботи. Близько 8 мільйонів планується витратити на купівлю і монтаж газоутилізаційного обладнання. Завершити всі роботи підприємство планує до лютого 2020 року.

За даними аналітичної системи YouControl, зареєстроване ТОВ "Госпхімсервіс" в Києві. Керує ним Марк Кизименко, а володіють у рівних частках Алла і Давид Кизименки. Які, за даними сайту "Наші гроші", є дружиною і дітьми Олега Кизименка. Підприємство бере активну участь і виграє тендери на будівництво. Тільки за минулий рік сума контрактів становила півтора мільярда гривень.

"Втім, є в цій історії успіху стійкий смак сепаратизму. Справа в тому, що володіють і керують підприємством діти і дружина Олега Кизименка. Ця людина добре відома в будівельній галузі Донецької області. У 1997 році він став творцем донецького підприємства "Госпхімсервіс", яким керував кілька років. З 2003 року пішов працювати в Управління капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації, а з 2004 по 2012 роки очолював це управління", - зазначає видання.

На посаду заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації призначений з 20 грудня 2012 року. Після окупації Криму Росією Олег Кизименко залишився на тій же "посаді" при так званому "губернаторі" Сергієві Меняйлі. Був звільнений тільки в 2015 році.

У вересні 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання севастопольського колаборанта, так званого "заступника голови Севастопольської міської державної адміністрації" Олега Кизименка. Кримське управління СБУ і прокуратура на підставі судового рішення затримали "громадянина Кизименка, який після окупації оголосив себе "заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації".

"Слідство вважає, що на цій посаді він сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України", - повідомляє Луценко в Facebook. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що Кизименко "є громадянином України" і був затриманий "після обшуків за місцем проживання".

В кінці грудня 2018 року Голосіївський районний суд Києва виніс вирок щодо Олега Кизименка. З огляду на повне визнання вини, почесні звання і піклування над сестрою і матір'ю, суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність України і засудив до 5 років умовно.

Ще на цю тему