Екіпаж захопленого РФ українського сейнера під погрозами написав заяву, що знаходиться на військової бази в Балаклаві "добровільно"

18:10 03.06.2018

Представник Президента України в АР Крим Борис Бабин повідомив на своїй сторінці у ФБ останні новини про долю екіпажу сейнера ЯМК 0041:

"Упродовж епопеї очаківського рибальського судна ЯМК 0041, викраденого росіянами.

Як наразі відомо, чотири члени екіпажу досі (вже місяць!) утримуються на території військової частини окупаційної влади в Балаклаві. Двічи за місяць їх дружинам дозволили переконатися к тому що вони живі.

Під тиском та погрозами члені екіпажу були змушені написати заяву, що вони знаходяться на території аійськової бази росіян "добровільно". Капітана змусили дати "явку з повинною" Адвокатів до них не пускають. Мені дуже цікаво, перед тим як катувати та вбивати викрадених осіб у Криму, з них також російські карателі відповідні розписки брали?

На цьому фоні рішення суддів Солом'янського суду Києва про те що членам екіпажу "Норду" слід повернути фейкові російські паспорти вже не дивує.
Ну і те що у цій справі окупаційна адміністрація Криму прямо хизується оплатою адвокатів цієї справи для Соломянського суду - також не дивує.

Втім мушу усіх запевнити - таке гвалтування законності та здорового глузду є тимчасовим. Працюємо"..

Попередні публікації на тему див. за посиланням: ЯМК 0041

 

Ще на цю тему