По Олешківській пустелі відкриють туристичний маршрут на колесах / Фото

22:27 08.05.2018

Створення офіційного маршруту активного туризму на квадроциклах стане важливим кроком у розвитку туризму на Херсонщині.

Олешківські піски - найбільший піщаний масив у Європі - територія, яка може подарувати незабутні враження і емоції як для вітчизняних туристів так і для іноземців.

Сьогодні Олешківські піски - це Національно-природний парк. Для запровадження нового маршруту було створено робочу групу із представників Парку, активістів, підприємців та працівників державної адміністрації, повідомляє Набережна.

На даний час пропонується запровадити новий маршрут активного туризму у господарській зоні. Господарська зона - територія, у її межах якої проводиться господарська діяльність, спрямована на виконання покладених на парк завдань, в якій знаходяться населені пункти, об'єкти комунального призначення парку, а також землі інших землевласників та землекористувачів.

Найперше, що було зроблено для розвитку даного виду туризму- це проведені консультації з Міністерством екології та природних ресурсів України і написано відповідне звернення, з проханням підтримати дану ініціативу. Від Мінекології отримано лист, що засвідчує підтримку даного проекту.

Які переваги від створення маршруту?

Організація стихійних прогулянок власників мототехніки, які їздять по території всього Парку. Це дуже важливо, так як в Парку виділені заповідні зони, де знаходяться Червонокнижні рослини і тварини. Цей процес відбувається через те, що відсутній необхідний маршрут та відсутня необхідна інформація.

Забезпечення додаткового патрулювання території власниками квадроциклів у місцях, непрохідних для автомобілів.

Прогулянки на квадроциклах дозволять побачити цю неперевершену красу людям з обмеженими можливостями, які не можуть самостійно прогулятися пустелею. Це надзвичайно важливо і необіхдно.

Залучення нових потенційних туристів з України та іноземців, які їдуть за враженнями до країн Азії та Африки. Завдяки новим туристам парк буде розвиватися.

Всі фінансові надходження, які будуть приносити нові туристи, будуть залишатися на містах. Збільшення потоку туристів дозволить розвивати місцеву інфраструктуру - будувати дороги, готелі, місця харчування та надання послуг.


Робочою групою визначено основні заходи для створення нового маршруту активного туризму на триторії Олешківських пісків.

Провести наукові дослідження і визначити територію та маршрут, де не буде завдаватися шкода навколишньому середовищу.

Здійснити маркування новоствореного маршруту згідно міжнародних стандартів та здійснити GPS-прив'язку.

Провести масштабну інформаційну кампанію, для того щоб донести всім потенційним та існуючим любителям даного виду активного туризму інформацію про визначені місця для прогулянок на квадроциклах.


 

 

Ще на цю тему