У Брюсселі склали рейтинг ставлення країн ЄС до Росії

13:56 03.04.2018

У Брюсселі склали рейтинг та створили відповідну карту ставлення країн-членів Євросоюзу, а також деяких сусідніх країн до Росії.

Відповідну карту оприлюднило брюссельське видання Bruxelles2, передає Укрінформ.

В основу дослідження покладені позиції країн під час дискусій всередині Євросоюзу щодо політики економічних санкцій відносно Росії, а також нещодавні рішення окремих країн щодо висилання російських дипломатів у відповідь на хімічну атаку у британському Солсбері.

Відтак, на думку авторів видання, найбільш жорсткою щодо Росії є політика Великої Британії, Швеції, Литви та Польщі.

Просто «жорстким» характеризується ставлення до РФ Естонії, Латвії, Данії, Чехії, Румунії, Албанії та Норвегії (останні дві не є членами ЄС).

Змішані позиції у політиці відносно Москви відзначаються у Франції, Німеччині, Фінляндії, Нідерландах, Ірландії, Хорватії, а також у Боснії та Герцеговині (не є членом ЄС).

М’якою щодо Росії, на думку експертів, є політика Італії, Іспанії, Португалії, Словаччини, Австрії, Словенії, Бельгії, Люксембургу, Чорногорії, Македонії та Туреччини (останні три — не є членами ЄС).

При цьому найбільш лояльними до РФ із «дуже м’якою» позицією визначені такі країни, як Угорщина, Болгарія, Кіпр, Мальта, Греція, а також Сербія (не входить в ЄС).

З сайту bruxelles2.eu

Ще на цю тему