В Одесі розпочалась конференція з планування Sea Breese-2018

10:33 27.02.2018

Головна конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breese 2018 розпочалася у понеділок, 26 лютого, в Одесі з участю представників силових структур 16 держав.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України, пославшись на керівника навчання від України контр-адмірала Олексія Неїжпапу, передає Укрінформ.

«Управління силами морського, повітряного та наземного компонентів багатонаціональним морським штабом безпосередньо з моря — такою буде особливість українсько-американського навчання Sea Breese 2017. Особовий склад Морського командування ВМС ЗС України у взаємодії зі своїми колегами пройде апробацію, отримає практичний досвід планування та управління операцією за стандартами НАТО», — зазначив контр-адмірал Неїжпапа.

За його словами, основною метою заходу, який триватиме до 1 березня, буде «остаточне опрацювання плану, узгодження сценарію і навчальних питань, визначення сил, засобів та формату проведення, рекогностування районів майбутнього навчання».

Керівник навчання від США капітан 1 рангу Майкл Віллігас наголосив, що «розміщення штабу на кораблі управління ВМС США USS Mount Whitney, який базуватиметься у відкритому морі, надасть країнам-учасникам унікальну можливість відпрацювати сумісність дій в обмеженому просторі, поліпшити взаєморозуміння та досягти поставленої мети».

У конференції, окрім представників Військово-Морських Сил ЗС України та Сполучених Штатів Америки, беруть участь військовослужбовці 14 країн — Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Туреччини і Швеції.

Як повідомлялося, у січні 2018 року в Чорному морі відбулися спільні українсько-американські тренування, в яких взяли участь підрозділи морської авіації ВМС України та корабель USS CARNEY (DDG 64) ВМС США.

Ще на цю тему