У Румунії вимагають відставки керівника Управління по боротьбі з корупцією

19:47 12.02.2018

Депутат румунського парламенту звинуватив головного прокурора національного Управління по боротьбі з корупцією Лауру Кодруц Ковесі в організації політичних переслідувань і зажадав її відставки.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Нам вдалося дізнатися, що боротьба з корупцією у нас в країні проводиться вибірково. Факти свідчать про те, що одного корупціонера звільняли від кримінальної відповідальності в обмін на те, щоб той написав донос на більш високопоставлених чиновників і політиків. Таким чином, руйнувалися людські долі і сім'ї. Ми дійшли висновку, що Управління по боротьбі з корупцією слід докорінно реформувати, а Лаура Кодруц Ковесі більше не може залишатися на чолі цієї структури», — заявив депутат румунського парламенту від правлячої Соціал-демократичної партії Шербан Ніколає.

Аналогічну думку висловив і лідер правлячої Соціал-демократичної партії, глава нижньої палати парламенту — Камери депутатів — Лівіу Драгня.

Напередодні один з прокурорів національного Управління по боротьбі з корупцією заявив в ефірі румунського телебачення, що з боку керівництва Управління на нього постійно чинили тиск для прискорення розслідування тих або інших кримінальних справ.

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле затребувала в зв'язку з цим від міністра юстиції Тудорела Тоадера провести ретельне розслідування обнародуваних фактів.

Сама Ковесі доки ніяк не прокоментувала ці заяви.

Лаура Кодруц Ковесі з 2006 по 2012 роки була Генеральним прокурором Румунії, а з 2013 року очолює Управління по боротьбі з корупцією.

Ще на цю тему