Туреччина і Україна визначили спільну позицію по випадкам торгівлі турецьких бізнесменів з окупованим Кримом

10:08 28.09.2017

Делегація Генеральної прокуратури України на чолі із Генеральним прокурором України Юрієм Луценком перебуває з робочим візитом у Турецькій Республіці.

У ході візиту у вівторок, 26 вересня відбулися зустрічі із Міністром юстиції Туреччини Абдулхамітом Гюлем, Міністром внутрішніх справ Турецької Республіки Сулейманом Сойолута, Головним публічним прокурором провінції Анкара Юкселем Коджаманом, повідомляє Генеральна Прокуратура України.

Під час зустрічей турецьких колег поінформовано про проведені у відомстві реформи, а також результати роботи прокуратури у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.

Фото gp. gov. ua

Сторони обговорили низку актуальних питань двостороннього співробітництва у кримінально-правовій сфері, зокрема виконання міжнародно- правових доручень у кримінальних провадженнях. Крім того, українська делегація мала можливість ознайомитись з досвідом роботи турецьких компетентних органів.

Також Юрій Луценко висловив вдячність турецькій стороні за послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

За результатами зустрічей учасниками висловлено впевненість у подальшій конструктивній двосторонній співпраці.

Крім того, під час візиту Генеральний прокурор України разом з Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим зустрівся в м. Анкара з представниками кримськотатарської діаспори.

Як повідомляє QHA, Туреччина і Україна визначили спільну позицію по неодноразовим випадкам торгівлі турецьких бізнесменів з окупованим Росією Кримом.

Як заявив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, турецький уряд має певну позицію щодо того, що в портах тимчасово анексованого Криму не раз фіксувалися турецькі судна.

«В уряду Турецької Республіки є певна позиція — заборона навіть транзитних морських суден, які перебували в закритих портах Автономної Республіки Крим. Однак зустрічаються непоодинокі випадки, коли морські судна доходять до портів України, зокрема, АР Крим. Вони надають підроблені документи турецьким фіскальним службам про те, що нібито вони не перебували в закритих портах в Криму. За цим фактом ми знайшли нашу спільну позицію. І ми визначилися, що будемо дуже щільно співпрацювати з нашими колегами», — підкреслив пан Мамедов.

Ще на цю тему