Мінінфраструктури проведе атестацію капітанів морських портів

18:25 09.02.2017

Заходи в цьому напрямку будуть проведені до кінця квітня поточного року, повідомляють в міністерстві.

Міністерство інфраструктури України розпочинає роботу з атестації капітанів морських портів. Низка цих заходів пройде до кінця квітня поточного року в рамках підготовки до обов’язкового аудиту України фахівцями Міжнародної морської організації (IMO, International Maritime Organization), пише видання Морские бизнес-новости Украины.

«Серед наших капітанів портів є поважні та високопрофесійні фахівці. Але в той же час галузь та її представники мають відповідати найвищим міжнародним стандартам, тому нам неодмінно потрібно оцінити їх рівень, детально вивчити ринок праці капітанів суден та формувати кадровий резерв на майбутнє. Для цього Міністерство інфраструктури проведе передбачену законодавством оцінку знань капітанів, до того ж, рекомендовану міжнародними експертами», - цитує прес-служба відомства заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка.

В МІУ повідомляють, що необхідність такої атестації підкреслили спеціалісти IMO в ході зустрічі з українськими колегами в Адміністрації морських портів України (АМПУ). Цю роботу буде проведено спільними зусиллями з АМПУ, і Адміністрація вже розпочала прийом резюме та формування кадрового резерву капітанів.

Востаннє подібна атестація капітанів морських портів проводилась в 2001 році, тому наразі її організація є нагальною. До того ж, це буде доречним, зважаючи на те, що в березні-квітні 2018 року в Україні пройде обов’язковий аудит ІМО, що охопить всі вектори роботи у морській сфері.

Довідка МІУ:

Відповідно до Положення про капітана морського порту та службу капітана морського порту, затвердженого наказом Мінінфраструктури від 27.03.2013 № 190, на посаду капітана морського порту призначається особа з повною вищою освітою відповідного напрямку підготовки, яка має диплом капітана судна валовою місткістю від 3000 тон і більше, або капітана далекого плавання та стаж роботи на посаді капітана судна не менше 5 років або стаж роботи на посаді капітана судна не менше 3 років та 2 роки на посаді заступника капітана морського порту.

Резюме приймаються у вільній формі на електрону адресу: [email protected] та в паперовому вигляді за адресою: м. Одеса, 65026, вул. Ланжеронівська 1.

Законодавчо проведення атестації передбачено постановою Кабінету Міністрів України №1571 від 27.08.1999 р. «Про порядок проведення атестації працівників керівного складу державних підприємств».

 

Ще на цю тему