Проблему газозабезпечення Генічеська вирішать «один раз і назавжди»

11:51 11.11.2016

Питання недостатнього газопостачання в м. Генічеськ існує багато років. Для його вирішення обласна влада вживає необхідні заходи, але для цього потрібно втручання на державному рівні.

Про це заявив 10 листопада у Херсоні голова Уряду України Володимир Гройсман, сповіщає Новый Визит.

«У питанні щодо газопостачання Генічеська Уряд обов’язково знайде правильне рішення. Я дам доручення профільному віце-прем’єр-міністру, він збере нараду за участі голови облдержадміністрації, керівництва Генічеського району та інших відповідальних структур і ми приймемо оптимальне рішення», – зазначив Володимир Гройсман під час прес-конференції,яка відбулась в рамках його робочої поїздки сьогодні, 10 листопада.

«Україна має стати енергонезалежною. За 3-5 років наростити видобуток газу. Наше завдання – видобувати наш український газ. Щоб його видобувати, потрібно інвестувати. Держава цим вже займається, в наступному році - це вже 500 млн кубів буде нарощено. Тому це величезна перспектива.

Про проблеми Генічеська ми розмовляли з головою адміністрації та головою обласної ради. Цій історії декілька років, це питання пов’язане в тому числі і з Кримом. Потрібно знайти правильне рішення. Те, що я бачив сьогодні – коштує порядку мільярда гривень. В мене є сумнів, що ефективно все пораховано. Треба перерахувати, щоб ніхто нічого там не вкрав, тому поступимо наступним чином: я доручу це питання профільному міністрові. Він збере профільних спеціалістів, ми знайдемо оптимальне рішення, і під це оптимальне рішення ми знайдемо механізм фінансування, і тоді це питання один раз і назавжди вирішимо. Яке це буде рішення, мені важко сказати, зробити це повинні фахівці», - сказав Гройсман.

Ще на цю тему