Командувач українських ВМС у Миколаєві проінспектував хід ремонту кораблів і катерів / Фото

08:00 20.05.2016

Стан справ у підпорядкованих військових колективах, соціально- побутові умови особового складу підрозділів – ці та інші питання перевірив тимчасово виконуючий обов’язки командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Воронченко в ході планової робочої поїздки до Миколаївського гарнізону.

Перебуваючи у навчальному центрі флоту, керівник виду Збройних Сил України заслухав доповіді командного складу військових частин, проінспектував якість харчування особового складу та хід ремонтно-відновлювальних робіт у медичному пункті, поспілкувався з військовослужбовцями військової служби за контрактом, повідомив нас Прес-центр Командування ВМС ЗС України.

Також у Миколаєві генерал-лейтенант Ігор Воронченко проінспектував хід відновлення технічної готовності кораблів і катерів флоту. Зокрема, перебуваючи на Державному підприємстві «Суднобудівний завод імені 61 комунара», керівник українських ВМС висловив занепокоєння командування флоту щодо темпів ремонтних робіт на ракетному корветі «Прилуки».

- Нас не може задовольняти недотримання встановлених термінів щодо відновлення технічної готовності корабля, особливо це неприпустимо в умовах особливого періоду в країні, - наголосив генерал-лейтенант Ігор Воронченко на початку робочої зустрічі з керівництвом підприємства і Державного концерну «Укроборонпром».

У підсумку принципової і прискіпливої колективної розмови, сторонам вдалося знайти порозуміння, визначити конкретні терміни завершення ремонтних робіт і заходів з підготовки виходу корабля із заводу. Перевіривши також хід відновлювальних робіт на десантному катері «Сватово», тимчасово виконуючий обов’язки командувача українських ВМС висловив впевненість в тому, що вже ближчим часом ремонт кораблів і катерів буде завершено у повному обсязі, і бойові одинці продовжать виконання завдань за призначенням. Керівник виду Збройних Сил України також переконаний, що флот і в подальшому буде плідно співпрацювати з підприємством.

Перебуваючи на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», генерал- лейтенант Ігор Воронченко разом з керівництвом підприємства безпосередньо у заводському цеху обговорив хід реалізації програми будівництва корабля класу «корвет».

Ще на цю тему