Воронченко: не влаштовує ситуація, коли військові моряки, які у 2014 році вийшли з Криму, живуть на кораблях

10:40 17.05.2016

«Питання забезпечення житлом військовослужбовців та членів їхніх сімей стає все більш болючим і нагальним. Як посадову особу, яка відповідає за вирішення соціально-побутових проблем особового складу військових формувань, що дислокуються на території Одеської і Миколаївської областей, не влаштовує ситуація, коли військовослужбовці, які у 2014 році вийшли з Криму, живуть на кораблях, коли родини військових моряків та інших військовослужбовців гарнізонів живуть десь по закутках».

Про це 16 травня у Одесі заявив тимчасово виконуючий обов’язки командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Воронченко під час заслуховування на службовій нараді у командуванні українських ВМС відповідних посадових осіб гарнізону з питань будівництва житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також щодо ходу проведення ремонтно-відновлювальних робіт у визначених військових містечках, повідомляє Прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

На думку керівника виду Збройних Сил України, на сьогодні є кілька шляхів, йдучи по яких, можна забезпечити людей у погонах житлом, особливо – у Одеському гарнізоні. Він, зокрема, звернув увагу присутніх на об’єктах Міністерства оборони України, які на сьогодні вже практично не використовуються, але які, водночас, завдяки мінімальним капіталовкладенням можливо було б переобладнати під житло для військовослужбовців і членів їхніх сімей.

«Я побачив за ці два тижні, що перебуваю на посаді, відсутність у відповідних посадових осіб активності щодо зміни стану справ із забезпеченням житлом на краще, відсутність пошуку варіантів. Водночас, ніхто не вправі допустити підвищення рівня соціальної напруженості у військових колективах у зв’яжу із невирішеністю їхніх соціально-побутових питань. Саме тому я хочу від вас здійснення реальних кроків щодо забезпечення житлом військовослужбовців і членів їхніх сімей», – зазначив генерал-лейтенант Ігор Воронченко, звертаючись до учасників наради.

Керівник виду Збройних Сил України розпорядився провести достеменний аналіз зробленого за останні два роки квартирно-експлуатаційними органами щодо будівництва житла.

В ході наради обговорено питання щодо дотримання законності під час використання земель та нерухомого фонду майна Міністерства оборони у Одеському гарнізоні, а також хід ремонтно-відновлювальних робіт у визначених військових містечках. Як зазначалося у доповіді начальника Одеського гарнізону контр-адмірала Ігоря Тимчука, комісією, зокрема, виявлені факти використання деяких військових містечок не за їхнім призначенням, інші суттєві недоліки. За його словами, документи будуть передані у правоохоронні органи.

Під час заслуховування керівник вітчизняного флоту піддав жорсткій критиці посадових осіб, які докладають недостатньо зусиль для якісного і своєчасного проведення ремонтно-відновлювальних робіт у військових містечках. «Я не дозволю залишити «сам на сам» з їхніми господарчими проблемами командирів військових частин, що вийшли із Криму. Будемо й надалі залучати волонтерів, шефів, та робити все для того, щоб відповідні квартирно-експлуатаційні органи виконували свої функції», – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки командувача українських ВМС. Генерал-лейтенант Ігор Воронченко поставив чіткі завдання і терміни щодо усунення існуючих недоліків.

У нараді взяли участь представники Командування ВМС ЗС України, керівництво Південного управління капітального будівництва і квартирно-експлуатаційного відділу м.Одеси.

Ще на цю тему