Заборона Меджлісу: розгортається план із втихомирення, колонізації і приборкання цілого народу

19:00 20.04.2016

Фото: «Майдан закордонних справ»

Росія визнала Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією через те, що все життя кримських татар організовано через структуру меджлісів, таким чином, РФ домагається демонтажу системи, яка об’єднувала і організовувала кримських татар, написав на своїй сторінці в Facebook дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан ЯРЕМЕНКО.

«Удар нанесено по тому, що робило кримськотатарське суспільство народом. Тому не варто думати, що заборона Меджлісу є помстою з боку Няшмяші (так називають «прокурора» Криму Наталію Поклонську. – «ГОРДОН») або окупаційної влади за громадську акцію блокади Криму та сидіння без електрики. Все набагато гірше – розгортається план з упокорення, колонізації і приборкання цілого народу. По суті, це нічим не відрізняється від депортації 1944 року», – написав Яременко.

За його словами, в боротьбі за виживання кримські татари не повинні залишатися наодинці. Українське суспільство не повинно допустити «сучасного геноциду проти наших співгромадян – кримських татар», додав дипломат.

«Слід пам’ятати, що боротьба за права кримських татар та інших пригноблених в Криму громадян України є нічим іншим, ніж боротьба за деокупацію Криму», – підсумував Богдан Яременко.

18 квітня 2016 року міністерство юстиції РФ офіційно внесло Меджліс до переліку заборонених організацій.

У квітні «прокурор» Криму Наталія Поклонська заявила про призупинення діяльності Меджлісу в Криму до рішення суду щодо її позову, в якому вона просить «Верховний суд» Криму заборонити діяльність організації.

19 квітня Верховна Рада України попросила міжнародні організації відреагувати на дії російської влади щодо заборони Меджлісу і скликати Раду безпеки ООН.

Ще на цю тему