«Вважаю це помстою окупаційної влади»: Денісова засудила вирок кримчанину Приходьку

19:21 03.03.2021

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова засудила вирок проукраїнському активісту з Криму Олегу Приходьку.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

«Засуджую незаконний вирок російського суду і вважаю це помстою окупаційної влади пану Олегу за його проукраїнську позицію, адже він публічно називав незаконним приєднання Криму до Росії», – написала Денісова.

Вона підкреслила, що Приходько «у своєму поважному віці та з важкими хронічними захворюваннями може не витримати таких умов утримання».

«Закликаю міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Росію і вимагати негайного звільнення всіх в'язнів Кремля», – додала Денісова.

Напередодні Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону визнав проукраїнського активіста з Криму Олега Приходька винним у зберіганні вибухівки та підготовці до теракту і призначив йому 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першим роком у тюрмі.

Дебати у цій справі завершилися минулого тижня. Приходько виступив з «останнім словом» і заявив, що свою провину не визнає.

Російський прокурор просив для Приходька 11 років колонії суворого режиму з відбуванням трьох років у в'язниці, а також – 200 тисяч рублів штрафу.

Ще на цю тему