Зеленський: будівництво газопроводу в обхід України – питання безпеки всієї Європи

17:05 03.03.2021

Президент Володимир Зеленський заявив, що будівництво газопроводу «Північний потік–2» в обхід України є питанням не лише економіки, але й енергетичної безпеки всієї Європи. 

Про це він сказав на пресконференції у Києві в середу разом з президентом Євроради Шарлем Мішелем, повідомляє Європейська правда 

Зеленський запевнив, що завжди ставить питання будівництво газопроводу з лідерами ЄС, а також з іншими стратегічними партнерами. 

«Будівництво газопроводу в обхід України - не тільки питання економіки України, хоча це теж дуже важливо для нас, але це питання всієї енергетичної безпеки Європи», – заявив глава держави. 

Він додав, що Україна разом з країнами ЄС та США «багато чого зробили» стосовно цього проєкту. «Якби ми не ставили це питання, я впевнений, потік був би вже добудований», – сказав Зеленський. 

За його словами, якщо потік буде добудований, це стане ще одним потужним ударом по Україні. 

«Поки ЄС і США не будуть пом’якшувати свою позицію – ми будемо в безпеці», – додав президент.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини і парламентські фракції правлячої коаліції розглядають чотири варіанти ситуації з газопроводом «Північний потік–2» на тлі загроз санкцій з боку США.

Принаймні 18 європейських компаній припинили свою участь у проєкті «Північний потік–2» або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій США.

Ще на цю тему