Україна виходить з ще однієї угоди СНД

18:41 03.03.2021

Кабінет міністрів України ухвалив проект закону про вихід України з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв’язку.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат Василь Мокан у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

«Уряд ухвалив проєкт закону про вихід України з Угоди щодо співробітництва у розвитку та використанні систем стільникового рухомого зв’язку», — написав Мокан.

За його словами, за період, що минув з часу її підписання, Угода не набрала для України практичної реалізації. Виходячи із національних інтересів, співробітництво України з країнами-учасницями СНД у сфері телекомунікацій на сьогодні може здійснюватися на підставі двосторонніх і багатосторонніх міжнародних договорів, зокрема укладених у рамках спеціалізованої установи ООН — Міжнародного союзу електрозв’язку.

Кабінет міністрів погодив припинення дії Угоди про координацію міждержавних відносин у галузі поштового та електричного зв’язку СНД.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні підтримав вихід України з угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок.