Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

09:40 02.03.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час онлайн-брифінгу для делегацій держав-учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) представила мету, структуру і плани роботи Кримської платформи.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу МЗС України.

Зазначається, що Джапарова також закликала членів Організації взяти активну участь в її першому саміті, який відбудеться 23 серпня 2021 року в Києві.

«Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти», - підкреслила Еміне Джапарова.

Крім неї у брифінгу брали участь постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич та заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Антон Кориневич висвітлив широкий спектр порушень прав людини й основних свобод російською окупаційною владою в Криму.

Анатолій Петренко представив факти, що підтверджують триваючу мілітаризацію Росією тимчасово окупованого півострову та Чорноморсько-Азовського регіону, яка несе в собі загрозу для всього простору ОБСЄ.

Іноземні партнери підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, рішуче засудили порушення прав людини в Криму, його мілітаризацію, а також просування Росією дезінформації з метою приховування негативних наслідків окупації.
 

Ще на цю тему