Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 зрадників України

18:01 01.03.2021

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив запроваджені РНБО санкції проти колишніх чиновників і військовослужбовців, які зрадили Україну.

Як передає Укрінформ, текст указу №81/2021 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» опублікований на сайті Президента України.

Згідно з указом, введено у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Контроль за виконанням рішення РНБО покладений на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

26 лютого РНБО ухвалила рішення «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції», Рада національної безпеки і оборони вирішила:

підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій);

застосувати персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до ряду фізичних осіб.

Кабінету Міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Міністерство закордонних справ України має поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

 

Ще на цю тему