Джемілєв – про війська Росії у Криму: Путін понтується, НАТО сміються із цього

15:01 01.03.2021

Стягування російських військ у тимчасово окупований Крим насправді є показовою демонстрацією сили країни-агресора. Однак Північноатлантичний альянс (НАТО) готовий дати відсіч у разі прямої загрози безпеці його країн-членів.

Про це в інтерв'ю для програми «Рандеву» журналістки Яніни Соколової заявив лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв.

«Створюється враження, що Путін більше понтується. Ці приготування – в НАТО просто сміються із цього, тому що вони (угруповання окупантів в Криму. – Ред.) можуть легко бути знищеними, до того ж за лічені години», – вважає політик.

Джемілєв визнав, що на будівництво військової траси «Таврида» і три дивізіони С-400 «Тріумф» на півострові росіяни витратили колосальні кошти. Так, С-400 обійшлися Москві в $1,5 млрд. Однак все це має більше психологічний ефект і далеко не є доказом надпотужності армії РФ.

«По-перше, вони самі себе переконують, що «ми тут назавжди, ми не віддамо, ми стільки витратили». І водночас у людей, які там живуть, я навіть від наших співвітчизників чув: «Ні, вони, напевно, не підуть, вони стільки там зробили». Потім помітили, що одна і та сама техніка, танки, вони по колу рухаються. Хоча у всьому цьому необхідності немає. Але це брязкання – у людей складається враження, що «ми такі круті й у нас все готово», – пояснив Джемілєв.

Ще на цю тему