Кремль прокоментував слова вірменського прем'єра Пашиняна про неефективність комплексів «Іскандер»

19:50 25.02.2021

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков не став коментувати заяву прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про те, що ракети комплексів «Іскандер», які використовувалися під час військових дій в Нагірному Карабасі, не вибухнули або «вибухнули лише на 10%».

При цьому представник Кремля зауважив, що російська техніка неодноразово «доводила свою ефективність», пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС.

«Ми це залишаємо без коментарів», — відповів Пєсков в четвер на запитання журналістів про те, як в Кремлі оцінюють слова Пашиняна. «Російська техніка неодноразово демонструвала свою ефективність в самих різних точках світу», — додав представник Кремля.

У вівторок ввечері Пашинян в інтерв’ю місцевому порталу 1in.am прокоментував заяву експрезидента країни Сержа Саргсяна про те, що вірменська сторона повинна була використовувати ракети «Іскандер» в перші дні військових дій в Карабасі. Пашинян запропонував Саргсяну відповісти, чому «випущені ракети «Іскандера» не вибухнули або вибухнули лише на 10%».

Пізніше журналісти Yerevan.Today попросили прокоментувати цю заяву генерала Тірана Хачатряна, першого заступника начальника Генштабу ЗС Вірменії — той у відповідь «довго сміявся» і сказав, що «це неможливо».

Представник Генштабу також зауважив, що «робити висновки з поверхневими оцінками — це несерйозно» і рекомендував журналістам «не формувати неправильні уявлення про цю зброю».

Сьогодні вранці Тіран Хачатрян був звільнений за пропозицією прем’єр-міністра країни.

Ще на цю тему