Уряд Словаччини включив у свою стратегію підтримку курсу України до НАТО

11:21 25.02.2021

Уряд Словаччини ухвалив Стратегію зовнішньої політики на 2021 рік, яка, зокрема, включає співпрацю з Україною та підтримку її прагнень до євроатлантичної інтеграції.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відповідному документі, розміщеному на сайті уряду Словаччини.

«Стабільна, демократична та процвітаюча Україна залишається стратегічним інтересом Словацької Республіки. Словаччина після візиту президента Володимира Зеленського у вересні 2020 року продовжує поглиблювати політичний діалог і практичне співробітництво з Україною, допомагаючи їй у процесі реформ і перетворень на всіх рівнях державного управління. Ми продовжимо підтримувати євроатлантичні прагнення України та просувати її пріоритет у порядку денному ЄС і НАТО», – йдеться у Стратегії уряду Словацької Республіки на 2021 рік.

Також зазначається, що офіційна Братислава має намір брати участь у зусиллях міжнародного співтовариства задля мирного врегулювання конфлікту на Донбасі й відновлення територіальної цілісності України, включаючи підтримку Тристоронньої контактної групи і Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ.

Окрім цього, Словаччина планує брати участь у заходах у рамках Кримської платформи.

Передбачається й участь словацьких спеціалістів у міжнародних місіях в Україні – СММ ОБСЄ, EUAM, EUBAM.

Стосовно відносин із Росією у документі вказується, що Словаччина продовжуватиме дотримуватися позиції ЄС і НАТО, включаючи санкційні заходи.

Ще на цю тему