Надзвичайна ситуація у Керченській протоці

20:00 23.02.2021

Через ситуацію на турецькому судні April з небезпечно хімічним вантажем у Керченській протоці в Темрюкському районі оголошена підвищена готовність. Екіпаж евакуйований, один член екіпажу загинув. На узбережжі готуються до евакуації 7 тисяч осіб.

У зв’язку зі стурбованістю станом небезпечного вантажу, що перевозиться судном April було прийнято рішення «засідання комісії по ТБіНС Темрюкського району» від 22 лютого 2021 року «Про першочергові заходи щодо захисту населення і територій Темрюкського району, викликаних загрозою поширення хімічної небезпечної речовини».

У рішенні сказано про те, що спостерігається крен на правий борт у 4-5 градуси і загазованість в надбудові і палубі судна.

Нагадаємо, суховантаж «April», який прямував з порту Таганрог до Турецької Республіки з вантажем 1 538 тон феросиліцію, через погіршення стану здоров’я екіпажу був поставлений на якірну стоянку в 1,1 милі від коси Чушка.

Експертами був проведений аналіз ситуації, що склалася. Феросиліцій під дією вологи розкладається з виділенням ацетилену з домішкою миш’яковистого і фосфористого водню.

Суміш цих газів дуже отруйна і володіє часниковим запахом. Позаштатна ситуація сталася швидше за все через намокання вантажу (може протікати судно).

Ще на цю тему