Українська державна компанія планує розпочати випробування 155-мм снарядів власного виробництва / Фото

14:20 22.02.2021

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (входить до складу ДК «Укроборонпром») здійснює заходи в рамках дослідно-конструкторської роботи і планує у першому півріччі 2021 року розпочати випробування 155-мм снарядів власного виробництва.

Про це днями повідомив президент компанії – Голова правління ДАХК «Артем» Володимир Зімін в інтерв'ю програмі Security Talks, відзначивши, що роботи виконуються в партнерстві з Міноборони та за їх дорученням, пише Defense Express.

«У нашій версії він буде складатися з двох частин, тобто він буде мати донну частину і верхню частину. На цей момент у нас виготовлена вся необхідна оснастка. Ми вже відштампували донну частину. Наступного тижня переходимо до роботи над верхньою частиною боєприпасу», - повідомив Володимир Зімін.

Також Президент ДАХК «Артем» повідомив, що існує попередня домовленість з Міністерством оборони України й щодо замовлення першої партії великокаліберних боєприпасів типу ОФ-29 (використовується на 152-мм гарматах типу 2А36 «Гиацинт-Б»).

За його словами, потенційне замовлення заплановане на другу половину поточного року (про що вже повідомляв Defense Express), проте про кількість замовлених виробів наразі точної інформації немає.

Крім того, ДАКХ «Артем», здійснює заходи, скеровані на технічне переозброєння потужностей підприємства для забезпечення виконання програми з розвитку боєприпасів.

«Це наш ініціативний проєкт, який буде здатен випускати всю палітру боєприпасів – від 100 до 155 мм, а не тільки 152-155 мм, оскільки аналіз ситуації чітко показав, що економічно вигідніше створювати всю лінійку боєприпасів, а не тільки два калібри», - відзначив Володимир Зімін в недавньому інтерв'ю Defense Express.

152-мм снаряди для гармат 2А36 «Гиацинт-Б» від ДАКХ «Артем» були випробувані ще у 2018 році. Фото з сайту Defense Express

Ще на цю тему