Цьогоріч на модернізацію фрегату «Гетьман Сагайдачний» виділять 436 млн гривень / Фото

11:20 22.02.2021

Цьогоріч на модернізацію флагмана ВМС ЗС України фрегату «Гетьман Сагайдачний» виділять 436 млн гривень.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на інформацію озвучену Міноборони в Паспорті бюджетної програми на 2021 рік.

У цю суму також включений ремонт головного корабля національного флоту. Яке озброєння та обладнання пройде модернізацію на фрегаті не уточнюється.

Раніше повідомлялось, що на флагмані ВМС ЗС України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» модернізують РЛС виявлення надводних цілей МР-750 «Фрегат-МА».

Проводить ці роботи державне підприємство «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація», яке є співвиконавцем у ремонті та модернізації головного корабля національного флоту.

Трьохкоординатна радіолокаційна станція МР-750 «Фрегат-МА» встановлюється на кораблях середньої та великої водотоннажності. Призначення радіолокаційної станції – виявлення повітряних та надводних цілей, видача цілевказання вогневим засобам в умовах інтенсивної роботи засобі радіоелектронної боротьби противника. Заявлена дальність виявлення цілей складає близько 300 км.

Окрім фрегату «Гетьман Сагайдачний» ця РЛС встановлена на недобудованому кораблі проєкту 1164 «Атлант», який попри заяви про підписання доручення про демілітаризацію та використання його комплектуючих на діючий плавсклад ВМС ЗС України, так і знаходиться на утриманні ДП «Миколаївський суднобудівний завод».

Також у червні 2020 року з’явилась інформація про ремонт паливної апаратури газотурбінної установки флагману національного флоту.

На фрегаті «Гетьман Сагайдачний» (F130) встановлено дві газотурбінні установки М7Н1 виробництва ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», саме це підприємство і проводило відновлення апаратури.

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» був спущений на воду в місті Керч в 1992 році. На службі у національному флоті з 1993 року. За цей час брав участь у численних антитерористичних й антипіратських операціях.

«Гетьман Сагайдачний» (U-130). Фото: Міноборони
 

Ще на цю тему