Путін вважає, що ситуація навколо «Північного потоку–2» така, адже Захід "хоче змусити платити РФ за Україну»

16:42 17.02.2021

Президент Росії Володимир Путін вважає, що нападки на «Північний потік–2» пояснюються нібито спробами змусити РФ платити за певний «геополітичний проект Заходу в Україні».

Про це пише УНН з посиланням на сайт Кремля.

«Чому так все крутиться навколо «Північного потоку–2»? Хочуть змусити Росію платити за їхній (Заходу) геополітичний проект в Україні», — сказав російський президент.

Ніяких уточнень про який саме так званий нібито «проект Заходу» йдеться — глава Кремля вирішив не казати. Все, що доповнив до цього Путін це те, що: «Насправді все досить примітивно». «Ми це давно розуміємо», — заявив російський президент. «Такий світ, в якому ми живемо», — додав він.

У середу в режимі відеоконференції він проводить зустріч з керівниками фракцій Держдуми.

Адміністрація США на чолі з президентом Джо Байденом почала переговори з керівництвом Німеччини з метою визначити майбутнє проекту «Північний потік–2».

Раніше газета Financial Times повідомила, що ФРН розраховує переконати США відмовитися від санкцій проти «Північного потоку–2». Зокрема, німецькі політики розглядають можливість застосування механізму, який дозволить Німеччини самостійно перекрити «Північний потік–2», якщо Росія, наприклад, чинитиме тиск на Україну і довільно скоротить поставки через її газотранспортну систему.

Як стало відомо недавно переговори почнуться після того, як будуть зайняті і затверджені важливі пости в американських міністерствах. Проте обидві сторони сигналізували про готовність до компромісів. Основною темою на переговорах — стане Україна.

Ще на цю тему