Кулеба: Лавров своїми заявами про розрив з ЄС продемонстрував всю «широту русской души»

08:41 17.02.2021

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров своїми заявами щодо «розриву відносин» з ЄС, продемонстрував блоку всю «широту русской души».

Про це заявив на брифінгу у вівторок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

«Що стосується останніх заяв міністра Лаврова, то можна лише подякувати йому за те, що він настільки повно і яскраво продемонстрував колегам з Європейського союзу всю «широту русской души», – заявив міністр.

На переконання Кулеби, Росія почала згортати відносини з Європейським союзом ще у 2014 році, розпочавши агресію проти України.

«Тому що ця агресія порушила фундаментальні принципи, які захищає Європейський союз. І Європейський союз не зробив нічого для того, щоб віддалитись від Росії – це Росія віддаляється від Європейського союзу», – пояснив він.

Минулого тижня у інтерв’ю Лавров заявив, що Москва не виключає розриву зв’язків з Євросоюзом, якщо Брюссель буде вводити санкції, що створюють ризики для чутливих секторів російської економіки.

Після цього Кремль повідомив, начебто ЗМІ невірно трактували слова Лаврова.

Зокрема, зазначив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, Росія повинна бути готова до недружніх проявів з боку Євросоюзу, але хотіла б розвивати відносини з ЄС.

Напередодні в Євросоюзі, кажучи про нещодавні заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо «розриву відносин», заявили, що головне — це поведінка і дії РФ.

Сам Лавров пізніше від своїх слів не відмовився. Міністр заявив, що Росія готова обговорювати з Євросоюзом всі проблеми, що накопичилися у відносинах, але нібито «каркас відносин був свідомо зруйнований за ініціативою Брюсселя».

Ще на цю тему