Від початку анексії РФ потроїла кількість військових в Криму - командувач ВМС

09:01 17.02.2021

Російська Федерація від початку анексії Криму за сім років в рази збільшила там кількість військових, техніки, та комплексних навчань як наступального, так і оборонного характеру.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

«Протягом семи років бойовий склад надводних кораблів та підводних човнів Чорноморського флоту збільшено на 45%. Загальна кількість становить 58 одиниць, у тому числі носіїв крилатих ракет морського базування «Калібр» – 13 одиниць. Нещодавно до бойового складу ЧФ було прийнято черговий малий ракетний корабель «Грайворон», який також є носієм крилатих ракет «Калібр». Таким чином, їхній сумарний ракетний залп становить близько 80 ракет», – повідомив командувач.

Крім того, за словами Неїжпапи, кількість бойових літаків в окупованому Криму збільшено в 3,5 раза, вертольотів – у 9 разів, кількість танків досягла близько 40 одиниць, кількість бойових броньованих машин збільшено в 6 разів, ракетних систем залпового вогню - в 6,5 раза, розгорнуто систему протиповітряної/протиракетної та протикорабельної оборони, а кількість військовослужбовців збільшена в 3 рази та перевищила 40 тис. осіб.

Командувач також відзначив, що зросла й кількість комплексних навчань російських військових.

«Навчання проводяться як наступального, так і оборонного характеру. Зростання кількості проведених заходів бойової підготовки, у порівнянні з попередніми роками, є суттєвим та проводиться з відпрацюванням дій у складі розвідувально-ударних/розвідувально-вогневих контурів. Таким чином РФ перетворила АР Крим у найпотужнішу військову базу», – зазначив Неїжпапа.

Він також нагадав, що внаслідок анексії Україна втратила 11 кораблів та катерів, 10 суден забезпечення та 11 об'єктів інфрастр

Ще на цю тему