Військово-морська база у Бердянську поповниться катером від Мінінфраструктури / Фото 

12:00 16.02.2021

Пасажирський катер «Дмитро Чубар» буде переданий флоту Бердянською філією держпідприємства «Адміністрація морських портів України».

3 лютого поточного року було підписано відповідний наказ № 31 від Міністерства оборони, згідно з яким, Військово-морська база ВМСУ «Схід», що дислокується у Бердянську на Азовському морі отримає теплохід (пасажирський катер) проекту 1462 (регістровий № SRU010128), пише defence-uа.

Катер був побудований в 1984 році на Судноремонтному заводі «Красный моряк» у Ростові-на-Дону та до цього часу перебував у сфери управління Міністерства інфраструктури України Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

Призначенням пасажирського катера «Дмитро Чубар» була доставка судових команд, робітників з інструментом, забезпечення суден на рейді, тощо. Окрім портових служб катери цього проєкту використовуються у РФ як пасажирські та суди митниці.
Повна водотоннажністю судна 148 тонн, «Дмитро Чубар» здатний перевозити до 70 пасажирів. Його швидкість повного ходу - до 9 вузлів. Головна силова установка – дизель 6ЧНСП18/22, крім того, на борту встановлений дизель-генератор потужністю 16 кВт. Екіпаж судна – 3 особи.

Разом з судном, Мінінфраструктури передає ВМСУ його майно у вигляді рятувальних надувних плотів, аварійний радіобуй, радіостанції, морську РЛС ICOM та інші складові.

Пасажирський катер проекту 1462 «Дмитро Чубар» / Фото: АСРЗ
 

Ще на цю тему