В Євросоюзі відповіли на слова Лаврова про «розрив відносин з ЄС»

18:41 15.02.2021

В Євросоюзі, кажучи про нещодавні заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо «розриву відносин», заявили, що головне – це поведінка і дії РФ.

Про це сказав під час брифінгу представник Європейської служби зовнішніх зв'язків Петер Стано, передає кореспондент УНН.

«Високий представник знаходився в Москві, він передав дуже чітке повідомлення від імені ЄС про те, як ми бачимо шлях вперед у відносинах з ЄС і Росією. Важливим є те, що ми вже отримали відповідь на це, ми вже обговорювали це минулої п'ятниці. Нам не потрібно коментувати кожне зауваження міністра закордонних справ Лаврова, в якому б контексті воно не звучало. Важливі дії та поведінка Росії», – сказав Стано.

Представник зазначив, що зараз з цього питання ведуться дискусії між країнами-членами ЄС. Крім того, з його слів, на засіданні ради міністрів закордонних справ ЄС 22 лютого, сторони обговорять подальший розвиток відносин між ЄС і Росією.

Минулої п'ятниці глава російського зовнішньополітичного відомства заявив, що Москва не виключає розриву зв'язків з Євросоюзом, якщо Брюссель буде вводити санкції, що створюють ризики для чутливих секторів російської економіки.

Після цього Кремль заявив, що ЗМІ невірно трактували слова Лаврова.

Зокрема, зазначив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, Росія повинна бути готова до недружніх проявів з боку Євросоюзу, але хотіла б розвивати відносини з ЄС.

Ще на цю тему