Катастрофа літака МАУ: Тегеран заперечує наявність аудіозапису розмови глави МЗС Ірану про причини ракетного обстрілу

12:00 12.02.2021

Офіційний Тегеран заперечує, що у канадської розвідки є секретний аудіозапис розмови глави МЗС Ірану, яка доводить можливі причини ракетного обстрілу літака МАУ.

Про це заявив прес-секретар МЗС Ірану Саїд Хатиб Заде, про що зазначено на сайті відомства, пише ZN,UA.

«Твердження, висловлені в статті CBC News - неточні і безпідставні, а багато заяв, приписувані чолі іранського МЗС, істотно не відповідають фігурам мови, які він зазвичай використовує. Саме твердження, що подібна запис існує, є хибним», - сказав прес-секретар.

Прес-секретар закликав уряд Канади «діяти професійно, відмовившись від марного прагнення до сенсацій, і подати експертний звіт щодо інциденту, якщо Канада має власну думку».

Саїд Хатиб Заде також звинуватив Канаду в політичному тиску і поширенні неправдивої інформації з приводу трагедії рейсу PS752.

«Родичі, які втратили своїх близьких у трагедії рейсу PS752, переживають горе, якому складно допомогти Ми просимо владу Канаді НЕ примножувати смуток сімей такими діями і чутками», - додав представник іранського МЗС.

Нагадаємо, уряд Канади і органи безпеки заявили, що досліджують аудіозапис, на якій людина, голос якого схожий на міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення рейсу PS752 було «навмисним актом».
 

Ще на цю тему