У Криму прокурор вимагає 400 годин обов'язкових робіт для Бекірова – активісти

09:20 12.02.2021

У четвер 11 лютого підконтрольний Кремлю прокурор просив російський суд у Севастополі призначити фігуранту «справи Руслана Бекірова» покарання у вигляді 400 годин обов'язкових робіт.

Про це Крим.Реалії повідомили в «Кримській солідарності».

Адвокат Бекірова Еміль Курбедінов повідомив активістів об'єднання, що заявив у Слідком з приводу вилученого у Бекірова російськими силовиками під час першого затримання телефону з двома сім-картами, який досі не повернули. Адвокат також має намір встановити біллінги з цих сім-карт.

Нагадаємо, 29 січня в Севастополі російський суд відмовився розсекречувати прихованого свідка звинувачення у «справі Руслана Бекірова».

До цього повідомлялося, що секретний свідок звинувачення у справі кримчанина Руслана Бекірова перебуває за кордоном.

ФСБ Росії звинувачує Бекірова в дачі неправдивих свідчень (частина 1 статті 307 КК Росії) щодо засудженого у «справі Хізб ут-Тахрір» до 17 років ув'язнення Енвера Сейтосманова.

Слідство, згідно з постановою, стверджує, що в березні 2019 року під час допиту Бекіров «за відсутності будь-якого морального і фізичного тиску з боку слідчого» дав свідчення про те, що в січні 2015 року чув, як «Сейтосманов повідомляв, що є хізбом».
 

Ще на цю тему