У Миколаєві СБУ затримала агента ФСБ, який намагався отримати секретні дані / Відео

10:00 10.02.2021

У Миколаєві контррозвідники СБУ викрили та затримали завербованого ФСБ РФ місцевого мешканця, який намагався отримати секретні відомості про технічні розробки та програму використання безпілотних літальних апаратів у Збройних Силах України.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України, пише Центр журналістських розслідувань.

«Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що працівник одного з стратегічних підприємств Миколаєва був завербований ФСБ та отримав завдання зібрати інформацію щодо сучасної військової техніки для ЗС України. Контррозвідники Служби задокументували, що для отримання доступу до технічної документації новітніх розробок, а саме закритих програм з використання безпілотних літальних апаратів, зловмисник намагався завербувати одного з керівників наукової установи», – розповіли у спецслужбі.

Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби «на гарячому» під час контрольованої передачі «секретних даних».

Наразі викритому агенту ФСБ повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювались під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Ще на цю тему