Навчально–тренувальна місія «Орбітал» буде розширена, – Головнокомандувач ЗС України

19:21 03.02.2021

2 лютого, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак провів розмову у форматі відео-конференц-зв’язку з Начальником штабу оборони Великої Британії генералом сером Ніком Картером.

Мова йшла про ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил, питання безпеки в Чорноморському регіоні, виклики пов’язані з поширенням пандемії коронавірусу COVID-19, хід реформування українського війська тощо, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Сторони також обговорили перспективи розширення навчально-тренувальної місії «Орбітал». Варто зазначити, що в рамках цієї місії британськими інструкторами з 2015 року підготовлено понад 22,5 тисяч військовослужбовців ЗС України та проведено комплексну підготовку 8 бригад. 

«Я вітаю ініціативу щодо розширення навчально-тренувальної місії «Орбітал» на Військово-Морські Сили Збройних Сил України як один з дієвих чинників підвищення професійної майстерності корабельного складу й підрозділів морської піхоти», – зауважив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Також співрозмовники відзначили вагомий розвиток військової співпраці обох країн, що було яскраво продемонстровано під час спільних дій українських та британських військовослужбовців в ході Стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля – 2020». 

«Ми уже розпочали підготовку до проведення цьогорічних навчань «Об’єднані зусилля – 2021». Відтак, хотів би запросити британську сторону до активної участі у цих навчаннях, що безперечно підкреслить стратегічний характер українсько-британських відносин. Очікуємо на участь в СКШН представників збройних сил ключових країн-членів НАТО та партнерів. Деякі уже надіслали офіційні підтвердження», – зазначив генерал-полковник Руслан Хомчак. 

Окрім цього, Головнокомандувач ЗС України запросив британську сторону взяти участь у військовому параді з нагоди Дня Незалежності України. 

На завершення, генерал-полковник Руслан Хомчак подякував генералу серу Ніку Картеру за підтримку України та відзначив значний внесок Великої Британії в розвиток оперативних спроможностей та реформування ЗС України

Ще на цю тему