Штати не відкидають санкцій проти Nord Stream 2 – Держдепартамент

10:41 03.02.2021

Сполучені Штати зацікавлені в збереженні колективної енергобезпеки Європи та залишають за собою право застосувати санкції проти тих, хто намагатиметься добудувати або сертифікувати російський проєкт газогону Nord Stream 2.

Про це йдеться в офіційній відповіді речника Державного департаменту США на інформаційний запит власного кореспондента Укрінформу.

«Як чітко заявив президент Байден, трубопровід «Північний потік-2» – це погана угода», – відповіли в Держдепараменті на прохання прокоментувати публікації в західних ЗМІ про можливість скасування санкцій проти Nord Stream 2.

Як підкреслили в американському відомстві, США продовжать працювати із союзниками та партнерами, «щоби забезпечити для Європи надійну, диверсифіковану мережу енергопостачання», яка не підриватиме колективної безпеки.

«Ми будемо стежити за діями щодо добудови чи сертифікації трубопроводу та, якщо така діяльність матиме місце, приймемо рішення про можливість застосування санкцій», – зазначили в Держдепартаменті США.

Як повідомлялося, в понеділок німецьке видання Handelsblatt повідомило, що американський уряд «просигналізував» про готовність обговорювати можливе припинення санкцій США проти Nord Stream 2. Газета послалася на американського чиновника, за словами якого, німецька сторона повинна запропонувати для цього пакет рішень для захисту енергетичної безпеки Європи та інтересів України.

Ще на цю тему