США продовжать надавати активну економічну та військову допомогу Україні – держсекретар Блінкен

18:00 02.02.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен в ході телефонної розмови з главою Міністерства закордонних справ України Дмитром Кулебою пообіцяв продовжувати надавати Києву економічну і військову допомогу.

«Держсекретар підкреслив сильну двопартійну підтримку України. Він пообіцяв, що США продовжать надавати активну економічну та військову допомогу Україні», – йдеться в повідомленні МЗС, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Блінкен «наголосив на важливості збереження Україною прогресу в боротьбі з корупцією і реалізації верховенства закону і економічних реформ».

Також держсекретар США і глава МЗС України обговорили по боротьбу з COVID-19.

Кулеба після розмови з новим держсекретарем США заявив про «новий день в наших відносинах з США».

«У нашій першій бесіді з Ентоні Блінкеном ми підтвердили важливість стратегічного партнерства України і США, домовилися зробити його більш амбітним. У наших відносинах починається новий день. Я вдячний США за непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України», – сказав міністр.

З 2014 року Сполучені Штати Америки надали Україні допомогу на загальну суму 4,1 млрд дол.

30 липня 2020 року група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій внесла в Сенат США (верхня палата Конгресу – ред.) законопроект про надання протягом п’яти років військової допомоги Україні на суму 300 млн дол. щорічно, в тому числі на придбання летальної зброї.

Ще на цю тему