Представництво президента в Криму звернулося до прокуратури через продаж окупантами «Коктебеля»

09:20 02.02.2021

Представництво президента України в Криму зібрало дані про продаж окупантами заводу марочних вин «Коктебель».

Про це повідомила пресслужба відомства на сторінці в Facebook, інформує Цензор.НЕТ.

"Представництво президента України в АР Крим просить Прокуратуру АР Крим та міста Севастополь у межах компетенції дати правову оцінку вищезгаданої інформації або додати відповідні відомості у вже наявні кримінальні провадження", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, завод марочних вин «Коктебель» продали на аукціоні 26 січня за 110,2 млн рублів. Покупець - ТОВ «Завод марочних вин «Коктебель», який був орендарем підприємства.

Завод марочних вин «Коктебель» був заснований у 1879 році. Згідно з інформацією на сайті підприємства, завод має власні виноградники на площі близько 1070 га і ємнісний парк не менше 5 мільйонів літрів для виробництва тихих вин і не менше 6 мільйонів літрів - для виробництва десертних вин і портвейнів.

Торік підконтрольний Кремлю "парламент" окупованого Криму дозволив приватизувати підприємство з виробництва вин "Масандра". Стартова ціна визначена в 627,4 мільйона рублів.

Віцепрем'єр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомляв раніше, що стосовно осіб, які причетні до продажу винзаводу «Масандра», а також щодо майбутніх покупців підприємства, будуть запроваджені як українські, так і міжнародні санкції.

14 грудня дочірня компанія банку «Росія» ТОВ «Південний проект» купила 100% акцій кримського винзаводу «Масандра» за 5,327 мільярда рублів.

Ще на цю тему