Одеську трасу перекрили через снігопад: на дорозі затори зі 100 вантажівок

17:41 28.01.2021

У зв’язку зі снігопадами перекрили дорогу М-05 Київ-Одеса. Так, на трасі застрягли близько ста вантажівок.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канали ДСНС та патрульної поліції Одеської області.

Цитата пресслужби патрульної поліції:

«У зв'язку із сильними опадами, ожеледицею та посиленням вітру, тимчасово заборонено рух легкового автотранспорту по автодорозі М-05 Київ — Одеса. Наразі на складних ділянках доріг працює снігоприбиральна техніка», – йдеться у повідомленні.

Деталі

За інформацією Служби автомобільних доріг, в Одеській області є обмеження руху транспортних засобів на автодорогах державного значення М-15 Одеса-Рені, М-16 Одеса-Кучурган та на всіх автодорогах місцевого значення.

На 12 годину був відсутній проїзд до 8 населених пунктів в Одеському, Білгород-Дністровському та Березівському районах Одеської області.

«Поблизу села Петровірівка Ширяївського району Одеської області на автошляху М-05 Київ – Одеса через перемети та ожеледицю утворився затор з великогабаритних транспортних засобів (близько 100 од., протяжністю близько 4 км). Рух перекрито підрозділами Нацполіції», – вказано у повідомленні ДСНС.

Доповнення

За даними ДСНС станом на 14 годину, загалом обмеження руху діють:

Одеська область – заборонено рух транспортних засобів всіх видів на автодорогах державного значення М-15 Одеса-Рені, М-16 Одеса – Кучурган та на всіх автодорогах місцевого значення;
Миколаївська область – обмежено рух великовантажних та великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове.
Затори також утворилися поблизу села Маяки Біляївського району на автодорозі М-15 Одеса – Рені (на відстані близько 15 км від місто Одеса) через перемети та ожеледицю утворився затор з великогабаритних транспортних засобів (до 50 од., близько 2 км). Працює снігоприбиральна техніка. Рух перекрито.

Додамо, 28 січня негода в Україні залишила без світла 143 міст і сіл. Зокрема, в Одеській області понад 50 населених пунктів залишилися без електропостачання через снігопад та сильний вітер.

Окрім того, водіїв ще зранку попередили про затори та обмеження руху через снігопади.

У семи областях України прогнозується значний сніг. Надто морозно вночі не буде, а вдень і зовсім "плюсова" температура.

Ще на цю тему