Мезенцева обговорила розширення Кримської платформи на рівні ПАРЄ

10:01 28.01.2021

Українська делегація обговорила розширення Кримської платформи на рівні ПАРЄ та платформи української діаспори на міждержавні рівні під час візиту до Генсекретарки Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення «Слуги народу» в Фейсбуці.

«Ми також обговорили рішення Європейського суду з прав людини: як пришвидшувати цей механізм, зробити його дієвішим. Щодо питання проєкту озеленення України: багато хто з топполітиків України, Кабінету Міністрів, взагалі багато людей долучилися до акції висадки 1,7 млн дерев у жовтні за одну добу. Окрім того, говорили про потенційне розширення платформи діаспори на міждержавні рівні. Для нас це дуже важливе питання, оскільки воно також торкається і прав людини, і, можливо, подвійного громадянства», – повідомила голова української парламентської делегації у ПАРЄ Марія Мезенцева.

Вона також зауважила, що Генсекретар ПАРЄ є хорваткою, і зустріч була дуже приємною, адже це дружня до нас країна. Ба більше, хорватські представники разом з іншими країнами в Європарламенті підтримували Україну в боротьбі проти російської агресії, в інформаційних кампаніях, у санкціях тощо.

«Є абсолютна довіра – це особисто підтвердила пані Голова. Довіра до спільної кооперації, мета і прямий діалог», – підсумувала Мезенцева.

Нагадаємо: зимова сесія ПАРЄ проходить у Страсбурзі 25-28 січня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді наростальним безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів; міністрів закордонних справ; у вимірі міжпарламентського співробітництва; у форматі експертної мережі.

Ще на цю тему