У МЗС України звернулись до BBC через «російські міста» у Криму

12:00 25.01.2021

Міністерство закордонних справ України нагадало іноземним журналістам, як правильно писати про тимчасово окуповані Росією українські території.

Необхідність виникла після того, як російська служба BBC опублікувала на сторінці в Facebook інфографіку щодо протестів на підтримку опозиціонера Алєксєя Навального. У список російських міст потрапили Севастополь і Сімферополь, пише ZN.UA.

«Російська служба BBC, не просувайте неправдиві російські наративи. Севастополь і Сімферополь ніколи не були містами Росії. Крим не анексований, а окупований. Міжнародне право має значення. Крим це Україна», - написав у Twitter речник МЗС України Олег Ніколенко.

На допис агентства звернув увагу голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Коли це Севастополь і Сімферополь стали російськими містами, як це показано на вашій карті? Нехай нікого не вводить в оману посилання під зображенням карти: «Росія анексувала Крим і Севастополь в 2014 році. (...) 99, 99% читачів читають заголовок до матеріалу, а там чітко написано «Мітинги на підтримку Алєксєя Навального в Росії 23 січня 2021 року», - написав у коментарі під дописом Чубаров.

Голова Меджлісу нагадав, що згідно з документами ООН та інших міжнародних організацій, Росія окупувала Крим і здійснює спроби анексії півострова. «BBC хоче допомогти Росії анексувати Крим?», - уточнив він.

Ще на цю тему